Alicia Keys či Lenny Kravitz zaradili skladbu Slováka medzi najlepšie svetové pop songy.

Cez deň je B-Joey (Jozef Bubnár) učiteľom angličtiny na cirkevnom gymnáziu vo Vranove nad Topľou, popoludní otcom dvoch malých dcér a po nociach tvorí hudbu a texty, ktoré počas prázdnin nahráva so svojím dlhoročným kamarátom, zvukovým dizajnérom, Randym Gnepom. Hoci (zatiaľ) pre neho platí, že doma nie je prorokom, v zahraničí je v kurze.

So singlom Not Afraid získal na festivale Carpathia v Rzeszowe od odbornej poroty, ktorá vyberala z viac ako 300 prihlášok z celej Európy, špeciálnu cenu pre skladbu s najlepšou kompozíciou… Pieseň Humanity registrujú viacerí americkí senátori a reakcie sa dočkal aj do Bieleho domu…

Vďaka skladbe Broadcast sa zase ocitol v spoločnosti mien ako Stuart Epps (spolupráca s Robbie Williams, Elton John), Marc Kipper Eldridge (Mary J Blige, Stevie Wonder), Richard Niles (Kylie Minoque, Mariah Carey, Westlife) a Mark Cawley (Spice Girls, Tina Turner).

Práve táto vyberaná zostava ho v konkurencii viac ako 10 000 prihlášok nominovala do semifinále súťaže UK Songwriting Contest a to hneď v dvoch kategóriách – pop, aj klip. Finalisti sa objavia na spoločnej kompilácii a víťaz získa, okrem iného, možnosť podieľať sa ako spoluautor s Markom Cawleym na songu pre niektorú súčasnú svetovú hudobnú celebritu.

image-1

 

„Postup v dvoch kategóriách beriem ako ďalšiu mimoriadne cennú skúsenosť, ktorá mi môže otvoriť cestu k zaujímavým kontaktom. Napríklad víťazka spred dvoch rokov Natalie Chua podpísala autorskú zmluvu so Simonom Cowellom, pre ktorého bude písať skladby. Každá súťaž je pre mňa do istej miery aj akýmsi testom a som rád, že v Londýne som neprepadol,“ uviedol s úsmevom B-Joey.

Ďalší skvelý kúsok sa B-Joeymu podaril v súťaži Song of the Year so singlom Humanity. Okrem ľudí z EMI, Sony, Universal, či Warner Music sedia v porote aj Steven Tyler, Alicia Keys, Gwen Stefani alebo Lenny Kravitz a slovenskému hudobníkovi dali v kategórii Pop finálovú vstupenku (5 najlepších prihlásených pop skladieb sveta)!

„Rovnakú kategóriu vyhrala pred rokom Meghan Trainor. Video k jej skladbe All About the Bass má viac ako 144 miliónov zhliadnutí a po celom svete patrí v rebríčkoch hitparád medzi najväčšie hity,“ dodal B-Joey.

Napriek tomu, že momentálne sa mu viac darí za hranicami, kde jeho hudbu registrujú osobnosti hudobného priemyslu vo Veľkej Británii, či USA, nevzdáva sa ani doma. O čo menej prajú pomery na Slovensku našim interpretom, o to viac kreativity sa od nich žiada. B-Joey sa vynašiel aj v tomto prípade a dokonca sa tom ešte i dobre baví.

„Keďže z môjho učiteľského platu si nemôžem dovoliť manažéra, tak mi ho de iure robí môj brat, ale de facto si ho robím sám. V praxi to totiž vyzerá tak, že s jeho láskavým súhlasom volám do médií ja, len sa predstavujem jeho menom,“ smial sa B-Joey.

Zdroj: GRAND STUDIO, s.r.o.