Aj Modra bude mať svoj mestský hudobný festival!

Od 2. do 4. augusta bude toto obľúbené vinohradnícke mesto žiť hudbou. Hudobným srdcom festivalu bude jazz a našou túžbou je predstaviť ho širokému publiku. Na svoje si však prídu milovníci rôznych hudobných žánrov aj rodiny s deťmi či náhodní návštevníci, keďže festival okrem skvelých vystúpení ponúkne aj bohatý sprievodný program.

Rozhodli sme sa inšpirovať festivalom Zvuk for Štiavnica a vytvoriť v Modre novú tradíciu mestského hudobného festivalu pod názvom Zvuk for Modra. Počas jeho nultého ročníka, prvý augustový víkend, sa stanú nádvorie historickej radnice, komunitná záhrada, sakrálne priestory Evanjelického kostola či Café Modur, priestormi ktoré ožijú Zvukmi (nielen) jazzu.

Hľadali sme malé malebné slovenské mesto odlišujúce sa atmosférou, históriou, priestormi a celkovo svojím geniom loci a našli sme ho! V spolupráci s členmi Cirkevného zboru Ecav na Slovensku Modra, miestnymi umelcami, majiteľmi kaviarní, či zamestnancami KC Modra veríme, že hudba do Modry patrí. Spoločnými silami tak chceme darovať Mestu, jeho návštevníkom a obyvateľom nový festival v netradičných priestoroch.

Dva dni a jedno ráno. Domácu scénu bude reprezentovať slovenská speváčka, textárka a skladateľka Sisa Fehér, ktorá spoločne s gitaristom Vladkom Miklášom predstaví svoj najnovší hudobný projekt s názvom Bardo. Počas sobotného a nedeľného rána v Café Modur diváci zažijú predstaviteľov mladej scény. Predstavia sa Štefan SzabóMiška Turcerová s ich projektom uauaa svoj debut uvedie bratislavská kapela Trilobeat. Počas sobotnej hudobnej siesty zahrá slovensko – maďarské duo DUSKA, ktoré si odnieslo aktuálne cenu za live performance v súťaži mladých talentov Jazz Start UP.

Pripravili sme pre vás aj koncer Woodpack Brothers spojený s workshopom hry na woodpack pod vedením hudobníka Borisa Čellára, autora tohto rytmicko-melodického hudobného nástroja. Cestou cez klasiku, jazz až k experimentom naprieč hudobnými žánrami  sa vydáme spoločne s Clarinet Factory z Čiech. O sile rakúskej jazzovej scény nás presvedčí kapela SIMSA FÜNFči hudobníci s exotickým pôvodom z Iránu, Golnar & Mahan. Súčasťou programu bude aj netradičné spojenie hudby a tanca v podaní Sonji Ferienčíkovej v predstavení Everywhen a hudobno-vizuálna inštalácia Bdelosť modranského výtvarníka Martina Dzureka.

Víno, relax, jazz počas augustového festivalu Zvuk for Modra!

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, ktorý je hlavným partnerom festivalu. Partnermi festivalu sú Mesto Modra, Bratislavský samosprávny kraj a SOZA.

Facebook
Webstránka
Predpredaj

Zdroj: TS