Adam Ďurica zverejnil nový singel a videoklip SPOLU.

Rok od vydania úspešného platinového albumu Mandolína prichádza Adam Ďurica s novou energickou skladbou, ktorá je zároveň prvou ochutnávkou z pripravovaného albumu. Pieseň sa volá Spolu a videoklip k nej sa nakrúcal v Prahe.

„Čo nedokážeš sám, to dokážeme spolu. Život nám nasadí tú najlepšiu školu,“ spieva Adam vo svojej novej piesni, ktorej miestami až motivujúci text napísal opäť Vlado Krausz. O finálnu podobu skladby sa postaral producent a zároveň spevák skupiny Hex Peter „Ďuďo“ Dudák.

NovyCaptureOne58814aa

„Tentokrát, najskôr Vlado napísal text a až potom som ho ja zhudobnil. Text vznikal na vopred určenú tému. Svoje prvé demo som následne poslal Ďuďovi a ten ho upravil. Takže úspešná zostava z čias Mandolíny zostala nezmenená. Pesničkou Spolu som chcel priniesť veľmi pozitívnu skladbu, ktorá ťa nabije energiou a povzbudí, priznal Adam.

Videoklip k piesni sa nakrúcal v Prahe pod režisérskou taktovkou Ondřeja Urbanca, ktorý je sám hudobník a zakladajúci člen skupiny 100°C. Ondřejov talent pre detail, obraz a atmosféru v minulosti využila i skupina Slza, Support Lesbiens, Tata Bojs, Rytmus i rocková formácia Kurtizány z 25. Avenue a iný.

„Najnáročnejšie na práci na videoklipe Spolu bol samotný deadline, ktorý nás zároveň aj motivoval a hnal dopredu. Počas dvoch týždňov sme museli vyprodukovať video, na ktorom spolupracovalo najmenej 30 ľudí od hercov, tanečníčok až po pani, ktorá nám prenajala svoju vilu so záhradkou. S Adamom sa mi robilo veľmi dobre. Je to mladý a talentovaný slovenský interpret a k natáčaniu pristupoval veľmi profesionálne. Od samého začiatku mal presnú predstavu ako by mal klip vypadať, čiže i vďaka nemu sme to zvládli na výbornú a nenechali sme sa odradiť ani nepriaznivým počasím,“ prezradil s úsmevom režisér klipu Ondřej Urbanec. 

„Základom bolo makať, kým neprší. Chcel som, aby klip bol slnečný s pozitívnou energiou a nám ako naschvál stále pršalo. Oslava a všetky tie kulisy, ktoré sú vo videoklipe vidieť, museli byť kvôli silným prehánkam trikrát zbalené a znova naaranžované. Ale nakoniec sa počasie umúdrilo a na záver bola aj párty v bazéne,“ doplnil režiséra Adam.

Adam Durica

Nová pieseň je prvou zverejnenou skladbou z pripravovaného albumu, ktorý by chcel Adam vydať ešte túto jeseň. Názov štvrtého radového albumu je však známy už teraz a bude rovnaký ako jeho aktuálny singel Spolu.

https://www.facebook.com/adam.durica.1

Zdroj: Universal Music s.r.o.
Foto: Branislav Šimončík