7. sezóna letného kina priniesla do Banskej Bystrice rekordných 70 filmových večerov.

Amfiteáter Paľa Bielika v Banskej Bystrici má za sebou okrúhle 70. výročie a OZ za! amfiteáter tento rok zavŕšilo siedmu sezónu obľúbeného letného kina. Aj vďaka nadšencom z občianskeho združenia sa podarilo obnoviť fungovanie tohto legendárneho banskobystrického „amfíku“ a v sezóne 2021 v ňom úspešne zorganizovali až 70 filmových večerov pod hviezdami. Toto číslo je pravdepodobne najvyššie v celej histórii fungovania.

„Tento rok oslávil amfiteáter 70 rokov, bola to naša siedma sezóna po znovuotvorení, zorganizovali sme 6. ročník Prehliadky panoramatických filmov [ppf], v celoslovenskej tabuľke sme zažiarili filmami Pulp Fiction a Forrest Gump a priniesli sme tri predstavenia zo 70 mm filmu a päť predstavení z klasického 35 mm filmu,“ bilancuje sezónu Ivan Školuda z OZ za! amfiteáter, ktorý je hlavným premietačom.

Najvyššej návštevnosti sa tešili najmä domáce tituly: „Najviac divákov si prišlo pozrieť slovenské premiéry filmov Známi neznámi a Matky, veľmi populárne boli Nedele s Tarantinom, ale aj Detské kino s rozprávkami pre najmenších a Hororové pondelky. Celkový počet návštevníkov Letného kina na amfiteátri sa túto sezónu zastavil na magickom čísle 7373. Až na posledný augustový týždeň nám vyšlo neuveriteľné počasie a odpadli nám iba tri predstavenia,“ zhodnotil úspešné leto Školuda.

„Divákom a diváčkam ďakujeme za ich priazeň, ďakujeme Mestu Banská Bystrica aj innie.sk a ich printom za podporu Prehliadky panoramatických filmov [ppf], ďakujeme KOLOTOČE s.r.o. za prevádzku amfiteátra a v neposlednom rade ďakujem celému tímu OZ za! amfiteáter za ďalšiu úspešnú sezónu,” uzatvára za občianske združenie Juraj Havlík.

Amfiteáter Paľa Bielika v Banskej Bystrici je skutočne unikátnym miestom v srdci Európy a filmový večer pod hviezdami s jedným z najväčších premietacích plátien široko-ďaleko je zážitkom, ktorý si chcete dopriať. Sledujte aktivity OZ za! amfiteáter na webe www.letnekino.bbamfiteater.sk, Facebooku aj Instagrame a určite sa na „amfíku“ zastavte v sezóne 2022, neoľutujete!

Zdroj: TS