9. sezóna Letného kina na amfiteátri začne už 31. mája v rámci festivalu Dni tanca

OZ za! amfiteáter pozýva na svoju 9. sezónu Letného kina na Amfiteátri Paľa Bielika v Banskej Bystrici. Aj toto leto si budete môcť vychutnať filmy na obrovskom plátne pod Urpínom a hviezdami. Ako vždy, filmy z každého súdka, aby si každý našiel to svoje.

„Začíname netradične už 31. mája festivalovým filmom Pina. V rámci festivalu Dni tanca 2023 máme na programe ešte jednu tanečnú klasiku klasík: Hriešny tanec (13. júna z 35mm filmovej kópie). To aspoň raz za život na veľkom plátne jednoducho treba zažiť!“ uvádza premietač Michal Jaso.

Do programu sa dostali hneď tri tohtoročné novinky z domácej produkcie: Smolu nosíš ty, láska, Slúžka a komédia Invalid, ktorej sa podarilo nazbierať zaujímavé návštevnosti aj recenzie.

„Menším divákom sa u nás vždy páčilo, takže na nich myslíme a v programe si nájdu animáky, ako Spider-Man: Cez paralelné svety a novú Pixarovku Elementy Pred tých väčších divákov sme zas pripravili nedele hrôzy s novinkami Evil Dead: Vzostup zla, Strašiak a Pápežov exorcista,“ dopľňa dramaturg Slavo Sochor.

Určite potešia aj ďalšie novinky, ako Rýchlo a zbesilo 10, Transformers: Monštrá sa prebúdzajú, Flash, malebná novinka Wesa Andersona Asteroid City či dlho očakávaný nový Indiana Jones a Nástroj osudu.

A na koniec mesiaca špecialitka pre milovníkov klasického filmu: absolútna kultovka sci-fi žánru Blade Runner z veľmi vzácnej pôvodnej 70mm kópie. „Ak ste jeden, či jedna z tých, ktorí si radi pozrú klasický film, určite sledujte novovzniknutú stránku festivalu [ppf]: 70mm.sk,“ uzatvára Jaso.

Online predpredaj vstupeniek je spustený na webovej stránke letnekino.bbamfiteater.sk so zvýhodneným vstupným 6€ v predpredaji. Tu je zverejnený aj kompletný júnový program, pričom aktuálne informácie je možné naďalej sledovať na facebookovej stránke facebook.com/amfik.bb.

Zdroj: TS