13. ročník najväčšieho športovo-charitatívneho podujatia na Slovensku PARASPORT24 tour štartuje už v nedeľu!

A ide sa bicyklovať! PARASPORT24 tour chystá už 13. ročník. Cyklistický pelotón zložený z hendikepovaných športovcov a známych osobností štartuje v nedeľu 31. mája z Vršateckého Podhradia. Kvôli aktuálnej situácii sa tento rok pôjde „len“ naprieč trenčianskym krajom. Hendikepovaným a sociálne slabým budú pomáhať aj osobnosti Zuzana Vačková, Danka Barteková, Bibiana Ondrejková, Přemysl Boublík,  Marianna Ďurianová, Martin Harich či Jakub Petraník. Po prvýkrát akciu podporí aj herec, moderátor a hudobník Juraj Bača a známi trenčianski hokejisti!

Rok čo rok v lete prechádza Slovenskom výnimočný cyklistický pelotón. Najväčšie športovo-charitatívne podujatie PARASPORT24 tour sa tento rok uskutoční v dňoch od 30. mája do 3. júna.

„Na začiatku sme akciu vytvorili, aby sme robili osvetu o živote ľudí s hendikepom. Za roky organizácie prerástla naša akcia do podpory ľudí s hendikepom a sociálne slabších rodín. Mám veľkú radosť, že sa nám PARASPORT24 tour opäť podarilo zorganizovať. Komunita hendikepovaných športovcov vďaka tomu už tradične aj s podporou osobností sadne na niekoľko dní na bicykle a každý deň bude na naplánovaných zastávkach pomáhať ľuďom, ktorí to potrebujú,” vysvetľuje organizátor podujatia Miroslav Buľovský z občianskeho združenia PARASPORT24.

Kvôli aktuálnej situácii organizátori tento ročník akcie prispôsobili. Skrátili trasu a rozhodli sa nemeniť ubytovacie zariadenia.

„Som veľmi rád, že nám vyšiel v ústrety náš partner Agrofarma Červený Kameň a dal nám k dispozícii celý hotel vo Vršateckom podhradí na čas celej akcie. Znamená to, že budeme len v Trenčianskom kraji a tak si môžeme splniť milé povinnosti s Trenčianskym samosprávnym krajom, ako napríklad slávnostné otvorenie cyklistického chodníku, ktorých majú v kraji množstvo,“ teší sa Miroslav Buľovský.

PARASPORT24 tour každoročne pomôže desiatkam ľudí so sumou niekoľko tisíc eur.

„Pomoc ide rodinám v Zamarovciach, Nemšovej, Pruskom, Mikušovciach, kde si sociálne komisie obcí sami vybrali, kto pomoc potrebuje. Pomáhať budeme vďaka našim partnerom, ale aj vďaka poslednej akcii Floriánsky beh bez bariér. Tú sa nám podarilo zorganizovať s obcou Horný Hričov a získali sme vďaka nej financie na pomoc pre PARASPORT24 tour. Pre mňa je najkrajším momentom akcie vždy ten, keď vidím našich hendikepovaných optimistov, ako odovzdávajú obálku alebo šek s akoukoľvek pomocou ľuďom, ktorí to potrebujú. Krásne na celej tejto myšlienke je to, že práve hendikepovaní optimisti dokážu povedať vetu  „my to už nepotrebujeme, lebo nám ste už pomohli, tak teraz pomôžme tým ostatným,“ prezradil Miroslav Buľovský.

K pelotónu PARASPORT24 tour sa každoročne pripája množstvo známych osobností z rôznych oblastí verejného života – herci, speváci, hudobníci či moderátori.

„Pravidelne nás podporujú osobnosti Zuzana Vačková, Bibiana Ondrejková, Přemysl Boublík,  Marianna Ďurianová, Martin Harich,  Sima Martausová, Danka Barteková či Jakub Petraník. Tento rok nás po prvýkrát podporí aj herec Juraj Bača, ako aj tie najznámejšie mená z radov trenčianskych hokejistov,“ dodáva Miroslav Buľovský.

Občianske združenie P&ARASPORTt24 vzniklo v roku 2006 a venuje sa organizácii rôznorodých projektov na podporu ľudí s hendikepom, ktorí ako jednotlivci majú obmedzené podmienky na získavanie finančných a iných prostriedkov pre vlastný rozvoj. Tým ktorým pomôže, potom ďalej pomáhajú hlavne sociálne slabším rodinám po celom Slovensku. Všetky informácie nájdete na www.parasport24.com. Krátky zostrih, ako PARASPORT24 pomáha nájdete na https://www.youtube.com/watch?v=98rvXGMW3ow

Zdroj: NK Factory