PlusMinus: Brno čaká vzkriesenie!

Je na čase vše živé probudit, čas říci stop rutinním záležitostem, čas vrátit do Brna přirozenou hudební evoluci. S touto myšlenkou se rodí nová halová akce Plus Minus, která se uskuteční 20.dubna v oblíbeném Boby centru a jak bývá zvykem, prostor nabídne hned dvì masivní scény. Jedná se o zcela nový koncept akce, který si klade za cíl přinést návštìvníkùm to nejlepší z aktuálního svìta Techna, House a Drum’n‘Bass music, při nastavení maximálního audiovizuálního stupnì. Motorem produkčního týmu je tedy přinést nìco nevšedního, nezapomenutelného a zcela strhujícího. Co vás tedy čeká a nemine?

Jako prvního uvedeme právoplatnì torpédoborce, který je zářivým příkladem toho, že skutečný talent stoupá na vrchol přirozenì, italský Stefano Noferini. Tento hudební inovátor patří dlouhodobì mezi nejprodávanìjší producenty hudebních serverù jako Beatport nebo Tractitdown, které pravidelnì zahlcuje každý mìsíc novými počiny. Jeho poslední hity jako „Kids“, „Go Home“, „Fact“ , „Fucking house music“ a mnoho dalších si oblíbila celá řada svìtových djs jako Richie Hawtin, Fatboy Slim, Paul Van Dyk, David Guetta nebo Carl Cox. Po celé řadì úspìchù byl Stefano Noferini zamìstnán i jako remixér pro Bingo Players, Wallyho Lopeze, X-Press 2 nebo oblíbeného Umeka. Jedno z nejvyšších ocenìní se Stefanovi dostalo na zimní hudební konferenci v Miami, kde byl vyhlášen jako producent roku serveru Beatport. Jeho jedinečná turné zahrnovala zastávky na vyhlášených místech jako Warehouse v Tokiu, Ministry of Sound, Space na vìhlasné Ibize a Londýnì, Tribal Gatheringu, Energy nebo Love Parade. Rovnìž neminul zemì jako Arabské Emiráty, USA, Portugalsko, Kolumbii, Israel a další. Stefano se však rozhodl dobýt svým jedinečným vystoupením celý svìt, a to je jedním z dùvodù, který umožnil jeho vystoupení v ČR.

Laserkraft

Mezi další headlinery akce PlusMinus patří dvojice, která byla vyhoštìna z nejmenované planety pro abnormálnì tvrdý zpùsob podávání elektronické hudby. Talentovaní Niels Reinhard a Tim Hofmann, kteří v ČR premiérovì představí svìtonámý strhující live-act Laserkraft 3D. Tato dvojice kombinuje pùvodní rockové prostředí s budoucností techna, respektive „lasertechna“. Jen tìžko naleznete v současné dobì originálnìjší vystoupení, které obsahuje celou řadu vlastní produkce a remixù stylù Techna, Electro-House a Indie Dance. Jejich hity jako „Nein Mann“, „Weightless“ nebo „Changes“ drtili přední svìtové akce jako Mayday, Time Warp nebo Sonnen Monde Sterne. Sami o sobì tvrdí, že při jejich vystoupení se publikum stává obìtí stále vyvíjejícího se urychlovače částic. Tolik tedy k Laserkraft 3D live.

Nejen v našem, ale především v hledáčku ortodoxních „Party people“ se objevovalo stále skloňovanìjší jméno. Nyní se nám ho povedlo zabookovat, nekompromisního Dustina Zahna. Tento umìlec pocházející z amerického Minneapolis se stal povìstným pro jeho Live-PA, na kterém pracuje od roku 2001. Jeho vystoupení ,povìstná na území USA, Jížní Ameriky i Evropy jsou vždy jedinečným zážitkem a vìřte, že neobsahují pouze hit „Stranger to stability“ jenž si oblíbila celá řada svìtových techno djs jako jsou Adam Beyer, Chris Liebing nebo Dave Clarke.

DustinZahn

Dalším z předních vystupujících bude slovinský talent Martin Bielic alias Beltek. Tento producent, jenž má na kontì celou řadu remixù pro jména jako Gareth Emery, Faithless nebo Lutzenkirchen stihl vyprodukovat také mnoho trackù včetnì celého alba s Umekem. Jejich album „Out of play“ pohnulo s celosvìtovou techno scénou a tento mladý producent objíždí se svojí djskou show takřka celý svìt.

Jako zástupce americké techno špičky přijal pozvání legendární producent z New Yorku Joey Beltram, který se vrací po roce, kdy vystoupil v Roudnici nad Labem na Pleasure Island. Joey je človìk, jenž stál v devadesátých letech u zrodu stylu Rave a jeho novìjší produkce vychází na labelech jako je Bush, MB electronics, Novamute nebo Drumcode. Jeho energická vystoupení patří vždy k nejvìtším zážitkùm každého festivalu či párty. Na svìtì snad neexistuje destinace, kde by tento charismatický Dj nevystoupil.

Marika Rossa

Veden silnou vášní pro techno se stal naším dalším hostem italský guru Angelo del Core alias Angy Kore. Jeho začátky Djingu startovaly již ve 14 letech, kdy zaútočil na kluby v místní provincii a současnì stíhal produkovat první „hardstyle“. Po dlouholeté práci ve studiu byl náležitì odmìnìn ohlasem od jmen jako Richie Hawtin, Piatto, Spartaque nebo Alex di Stefano. Angy patří v současné dobì mezi nejžádanìjší italské dje a jeho energická vystoupení ocení zejména vyznavači tvrdšího pojetí techna.

Neodmyslitelnou součástí akce Plus Minus se stane rovnìž francouzský lamač tanečních parketù Da Fresh live, který od poslední návštìvy ubìhl opravdový kus cesty. Jeden z posledních počinù „Rockin High“ na kterém spolupracoval s Fedde le Grandem se stal předním trackem mnoha djs a figuroval na předních příčkách hitparád elektronické hudby. Nabídne zajisté také řadu remixù, které vytvářel pro jména jako Phunk Investigation, Koen Groenevelda nebo samotného headlinera akce Stefano Noferiniho.

Stefano Noferini

V zastoupení nìžného pohlaví přijala pozvání nejžádanìjší Djane Ukrajiny Marika Rossa. Možná si myslíte, že jste už všechno vidìli, ale Marika vás přesvìdčí o opaku. Upoutá nejen umìním djingu, ale také svým extravagantním zevnìjškem. O jejích kvalitách se přesvìdčili lidé na akcích jako je Global Gathering nebo Kazantip.

Hlavní pódium doplní rezidentní djs Orbith, Jerry a Hydrophonic, kteří stojí za zrodem párty PlusMinus.

Na druhou stage nesoucí název D´n´B Massive přijal pozvání jeden z nejvýraznìjších producentù současnosti B-Complex. Jeho začátky se datují k roku 1996, kdy vytvářel první Hardcore, Psytrance a Downtempo. Poslední roky se však našel ve stylu D´n´B, kde sklízí jeden úspìch za druhým. Jeho singl „Beautiful Lies“ se stal na anglickém iTunes třicátým nejprodávanìjším a nelze pochybovat o právoplatném vstupu do Hospital records, kde je jeho stájovým kolegou legendární High Contrast.

La Grottu doplní neménì kvalitní djs Philip TBC, No Money, Bifidus Aktif nebo brnìnský Spool.

Akce nabídne spoustu specialit v podobì dekorací z dílny designera Martina Tocháčka, profesionálních Go-Go tanečnic, kvalitního zvuku, svìtelné show a spoustu dalších překvapení.

Lístky budou k dostání v sítích Ticketpro a kamenných obchodech od 399 Kč. Rovnìž bude možné zakoupit vstupenku ALL IN VIP GOLD (včetnì konzumace alkoholických a nealkoholických nápojù ) za 2499 Kč. Další informace k akci uvedeme opìt prostřednictvím serverù a našich stránek www.plusminusparty.cz, které jsou momentálnì ve výstavbì,

PMFinal

Zdroj: PlusMinus production s.r.o., Radek Gehringer, Petr Hudlík a Richard Hartmann
Publikoval: Redakcia GREGI.NET