Zvukové hradby Wilsonicu vystavajú The Suicide Of Western Culture!

Priestory Design Factory Garden bude na Wilsonic Festivale v piatok, 15. júna, chrániť zvuková stena. Postavia ju dvaja apokalyptici, ktorých médiá nadšene prirovnávajú k Fuck Buttons, Mogwai či Animal Collective.

Španielska úderka s príznačne zlovestným názvom The Suicide of Western Culture je ozbrojená hardwarovými sekvencérmi, syntezátormi, bicími mašinami a gitarovými pedálmi. Stavajú mohutné gradujúce hradby z psychedelických plôch zvyčajne podložené podmanivým valivým beatom vyzívajúcim k odviazanému tancu.

Medzi vplyvy pre svoje „do it yourself“ mašínkárstvo radia post-rockové kolosy ako Godspeed You! Black Emperor, Mogwai a Tortoise. Na tričku majú eponymný album, celkom slušný počet koncertov po boku zvučných mien a z toho čo sa o nich dá vyzistiť na internetoch je jasné, že sa s tým chlapci rozhodne kafrať nebudú.

Úvodná séria vstupeniek sa vypredala za necelé dva dni od spustenia predpredaja. Aktuálne sú preto festivalové permanentky k dispozícii za 34 eur, avšak najneskôr do nedele 3. júna v prípade, že sa ich počet nevypredá ešte predtým. Predpredaj prebieha online prostredníctvom www.tixy.sk. Pre najaktuálnejšie informácie o Wilsonicu sledujte festivalový Twitter alebo Facebook.

Wilsonic Festival
15-16 Jun 2012
Design Factory Garden
Bratislava
– limitovaná kapacita
– prvá séria dvojdňových permanentiek za 29 €
– predpredaj : www.tixy.sk

Wilsonic 2012

Zdroj: Wilsonic
Publikoval: Redakcia GREGI.NET