Zuzana Tlučková a Ivan Tuli Vojtek zbožňujú suchý humor komédie Štúdia L + S – Opačné pohlavie!

Fantastický anglický humor komédie „Opačné pohlavie“ baví aj hercov, ktorý v nej hrajú. Briskné dialógy plné suchého humoru si s radosťou strihnú Zuzana Tlučková aj Ivan Tuli Vojtek. Spolu s kolegami Martou Sládečkovou a  Pavlom Topoľským rozohrávajú množstvo komických aj tragických situácií v hre, ktorej podľa nich nechýba nadhľad. Nenechajte si ujsť vynikajúcu komédiu významného svetového dramatika Davida Tristrama „Opačné pohlavie“!

Výborná komédia Davida Tristrama „Opačné pohlavie“ v Štúdiu L + S, patrí k obľúbeným kúskom hercov, ktorí v nej hrajú. Dielo svetového dramatika Davida Tristrama si vychutnáva aj Zuzana Tlučková, protagonistka Vicky v tejto komédii.

Opačné pohlavie Zuzana Tlučková, Ivan Tuli Vojtek a Marta Sládečková fotoCtibor Bachratý

“David Tristram je vynikajúci autor! Dialógy, ktoré zaznievajú v divadelnej hre Opačné pohlavie sú briskné, plné suchého anglického humoru. Námet čerpá zo života a dokáže mu dať nadhľad a vtip. Aj preto mnohé konflikty, ktoré sú na javisku, pobavia a rozosmejú. Moja postava Vicky pracuje v manželskej poradni. Hoci  pomáha manželským párom, ktoré majú problémy, sebe zjavne pomôcť nevie. Verím, že ak si diváci prídu pozrieť naše predstavenie, neodídu sklamaní. A nie je nič lepšie, ako vidieť mnohé z našich problémov z inej strany, zasmiať sa nad malichernosťami. A uvedomiť si, že nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byť horšie. Nie, to žartujem. Že skrátka žiadna kaša sa neje taká horúca ako sa navarí…,” vyznala sa výborná Zuzana Tlučková.

Autor hry David Tristram patrí medzi najvýznamnejších svetových dramatikov. Jednou z tém jeho tvorby je manželstvo v tých najdramatickejších podobách, na ktorých sa dokáže pobaviť tak, že sa smejú aj ostatní. Dva manželské páry v „Opačnom pohlaví“ sú toho príkladom. V inscenácii okrem Zuzany Tlučkovej hviezdi aj Marta Sládečková, Pavol Topoľský a Ivan Tuli Vojtek.

Opačné pohlavie Zuzana Tlučková a Pavol Topoľský foto(c)CtiborBachratý 002

„S týmto autorom som sa stretol po prvý a dúfam že nie naposledy. Čo k tomu dodať?! Sám som už 30 rokov ženatý… Po toľkých rokoch už vie človek čítať medzi riadkami…,“ vraví s humorom Ivan Tuli Vojtek.

Vynikajúci komédiu, ktorá však nie je len povrchným humorom, ale má vážnu pointu na zamyslenie, režíroval Peter Mikulík.

„Každý si príde na svoje. Už len pre to, že si ženatí povedia – však ako u nás doma! A slobodní – ešte že sa ma to netýka,“ dodáva Ivan Tuli Vojtek.

OPAČNÉ POHLAVIE fotoCTIBOR BACHRATÝ 0209

Nenechajte si ujsť fantastický suchý humor anglického prozaika Davida Tristama v podaní skvelých slovenských hercov! „Opačné pohlavie“ hrá Štúdio L + S už zajtra. Viac na  www.studios.sk, lístky kupujte na www.predpredaj.sk.

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Ctibor Bachratý