Zuzana Mikulcová pripravuje medzinárodný projekt, ktorý odštartuje v Čechách a na Slovensku.

Ako prvá ukážka vznikol singel a videoklip s názvom Nádeje

Slovenská speváčka a skladateľka Zuzana Mikulcová sa teší v Čechách aj na Slovensku čím ďalej väčšej popularite.  Posledný album Dievča zožal priaznivé kritiky na Slovensku a úspešné české turné potvrdilo, že aj v Čechách má stále väčšie zázemie. Teraz prichádza s unikátnym medzinárodným projektom Fúzie, kde spája umelcov z Čiech, Slovenska a Maďarska. Jedná sa o projekt, ktorý poslucháčovi  priblíži rôznorodýchumelcov a ich krajiny po hudobnej aj vizuálnej stránke. Prvý singel predstavuje s príznačným názvom Nádeje, ktorý bude otvárať pripravovanýalbum. 

„Pieseň ‚Nádeje‘ je moja srdcovka. Napísala som ju po jednej prežúrovanej noci s kamarátmi zo školských čias, ktorí stratili ideály o živote aľuďoch. Naopak, ja sa snažím v ľuďoch vidieť to pozitívne. Preto vznikli ‚Nádeje‘, aby sme ich nestrácali,“ prezrádza s úsmevom o novej piesniZuzana.

Spoluautorom hudby a producentom singlu „Nádeje“ je dlhoročný spolupracovník Zuzany, Andrej Hruška (Celeste Buckingham, Lucie Bílá, Katarína Máliková). Videoklip vznikol v réžii Dominika Janovského v Zuzaninom rodnom meste Rimavská Sobota.

Zuzana Mikulcová má na konte už dva autorské albumy a na slovenskej scéne sa teší pozitívnemu záujmu.  Vo svojom autorskom projekte spájavlastné slovenské texty s pop-soulom a s prvkami elektronickej hudby. Ako hosť vystúpila pred Lisou SimoneJosé Jamesom v Slovenskom rozhlase a Jamesom Bluntom v NTC v Bratislave. Minulý rok nahrala s rappermi Vecom a Tonom S (Ultrazvuk) skladbu „Tváre slobody“ k výročiu nežnej revolúcie, ktorú odprezentovali aj na Koncerte pre všímavých – ocenenie Biela vrana. Predstavila sa tiež na vystúpeniach  Peter Lipa75 rokov v plnom nasadení, cenách Via Bona Nadácie Pontis, Igric 2019, v televíznych reláciách Advent 2016 v RTVS, Legendy popu, Zlaté časy a ako hudobný  hosť vystúpila v relácii Trochu inak v SND. V roku 2010 sa stala „Novou tvárou slovenského jazzu“. Ako autorka sataktiež podieľala na aktuálnom albume Lucie Bílej – Ta o mně.

„V čase karantény som si urobila také mini Fúzie s názvom #nahrajmi a vyzvala som kamarátov a fanúšikov, aby mi poslali nejaké nahrávky. Prostredníctvom sociálnych sietí sme si mohli aspoň na diaľku zahrať a mohli spoločne tvoriť. Má to skvelé ohlasy, čo ma nesmierne teší,“ dodáva speváčka o svojich aktivitách.

Nový singel ‚Nádeje‘, ktorý vznikol na Slovensku v dobe koronavírusovej karantény, vychádza v českom vydavateľstve Tranzistor v distribúciifirmy Supraphon.

Web: www.zuzanamikulcova.com
Facebook:https://www.facebook.com/ZuzanaMikulcova/
Instagram: https://www.instagram.com/zuzana.mikulcova/ 

 

Zdroj: TS