Zuzana Mikulcová predstavuje nové video so silným odkazom.

Speváčka a skladateľka Zuzana Mikulcová včera v predpremiére na svojom FB profile pre fanúšikov zverejnila svoj nový videoklip. Včera mal videoklip k titulnej skladbe z jej druhého albumu Dievča oficiálnu premiéru. Jeho vizuálnu podobu ovplyvnil text piesne, ktorý je ako celý album reflexiou na detstvo a dospievanie.

“Pieseň Dievča je o tom, aké je detstvo krehké a koľko často aj negatívnych spomienok si nesieme so sebou až do dospelého života. Sú to v niektorých prípadoch nielen duševné, ale aj fyzické stopy. Okolo mňa je veľa dospelých žien a aj mužov, ktorí sa doteraz vysporiadavajú so zážitkami z detstva, prípadne so zlými vzťahmi       s rodičmi. A to ma veľmi inšpirovalo. Tento pocit mi prišiel najviac koncentrovaný pri myšlienke na deti, ktoré vyrastajú v detských domovoch a rodičov nemajú. Prišlo mi to ideálne do klipu urobiť krásne, hlboké portréty práve takýchto detí.,” povedala   autorka  a interpretka Zuzana Mikulcová.

Spolu s režisérom klipu Dominikom Janovským oslovila Zuzana kamarátku Janku Kubíkovú, ktorá chodieva na tábory spolu s občianskym združením Bublina a v auguste sa s kamerou a fotoaparátom vybrali za deťmi z detských domovov, ktoré boli na týždennom tábore. Deti sa v rámci ich denného programu mohli dobrovoľne prihlásiť na nakrúcanie. Do projektu sa zapojili takmer všetky dievčatá a aj niekoľko chlapcov. Všetci aktívne spolupracovali a živo sa zaujímali  o výsledok ich spolupráce. Okrem portrétov deti fotili aj na Polaroid a každý, kto sa prihlásil dostal jednu malú fotku na pamiatku filmovania priamo na mieste.

“Veľmi uznávam a vážim si všetkých vychovávateľov a hlavne pani riaditeľku O.Z. Bublina Mirku Jánošíkovú, ktorá nám to všetko sprostredkovala a my sme vďaka tomu mohli natočiť tak silný klip k našej  piesni Dievča,” dodala Zuzana Mikulcová

Zuzana Mikulcová

Pochádza z Rimavskej Soboty, vyštudovala Pražské konzervatórium a momentálne študuje VŠMU v Bratislave. Jej žánrovo-autorský hudobný projekt spája slovenské texty s pop-soulom a prvkami elektronickej hudby. Koncom roka 2018 vydala svoj druhý album Dievča, na ktorom spolupracovala s producentom  a gitaristom Andrejom Hruškom. Album sa dostal do výberu 50 najlepších albumov za rok 2018 podľa redakcie hudba.sk a do výberu 25 najlepších slovenských albumov za rok 2018 podľa redakcie newmodelradio.sk.

Vystúpila ako predskokanka Lisy Simone a Jamesa Blunta. Minulý rok nahrala s rapperom Vecom a Tonom S. skladbu Tváre slobody k výročiu Nežnej revolúcie, ktorú odprezentovali na Koncerte pre všímavých. Predstavila sa na vystúpeniach Peter Lipa – 75 rokov v plnom nasadení, oceňovanie Via Bona Nadácie Pontis, v televíznych reláciách Advent 2016, Legendy popu, Zlaté časy a ako hudobný hosť vystúpila v relácii Trochu inak v SND a iné. V roku 2010 sa stala „Novou tvárou slovenského jazzu“.

http://zuzanamikulcova.com
https://www.facebook.com/ZuzanaMikulcova/

Zdroj: TS