Zuzana Mikulcová miluje cyklistiku. Aj o tom je jej najnovší singel Cyklove. Vydáva ho pár dní pred odchodom na šesťtýždňový cyklovýlet naprieč Európou

Slovenská speváčka Zuzana Mikulcová po vydaní singlu Nekonečná pokračuje ďalej a uvádza svoju ďalšiu pieseň s názvom Cyklove. Spája v nej dve svoje najväčšie vášne: cyklistiku a hudbu.

Každý zbiera inšpiráciu inde, Zuzana Mikulcová aj na bicykli. „Táto pieseň prišla ku mne tak automaticky. Napísala som ju minulý rok v lete, a keď som objavila tento klavírny motív, celé to tak do seba zapadlo,“ vysvetľuje Zuzana. Cyklistike sa venuje už dlhšie a je pre ňu symbolom dobrodružstva. Sama hovorí, že ju veľmi bavia cyklovýlety s priateľom Dominikom, ktoré nazvali Cyklove. Podľa nich dostala pieseň svoj názov.

Zuzane je bicykel od detstva veľmi blízky, počas detstva v Rimavskej Sobote na ňom trávila veľa času. Aktívne sa začala venovať cestnej cyklistike krátko potom, ako sa zoznámila s priateľom Dominikom Janovským. Spolu začali vymýšľať výlety na dlhšie vzdialenosti a neskôr ich aj začali dokumentovať vo videu.

Naše cesty po európskych krajinách dokumentujeme formou videa pod hlavičkou nášho projektu Cyklove – boli sme takto napríklad v Chorvátsku, Taliansku, Maďarsku a o pár dní nás čaká zatiaľ najväčší výlet,“ dopĺňa.

Počas výletu do Talianska sa rozhodli spustiť zbierku pre iniciatívu Rimavská pomáha Ukrajine a ľudia, ktorí ich cestu sledovali, mohli zbierku podporiť. Podarilo sa im vyzbierať 1200 € a vďaka nej mohla organizácia pokračovať vo svojej činnosti počas ďalších mesiacov.

Od Benátok po Porto

Najbližšie dvojicu čaká 40-dňový cyklovýlet. Začínajú ho v piatok, 12. apríla v Benátkach, odkiaľ sa na bicykloch budú presúvať po južnom európskom pobreží smerom do portugalského Porta, ktoré je ich cieľovou stanicou. „Ide o náš najdlhší výlet. Pripravujem sa naň s rešpektom a radosťou zároveň. V spolupráci s Cyklokoalíciou sme rozšírili charitatívny rozmer výletu – podporíme jeden z ich projektov s názvom Bicyklovanie neobmedzené vekom. Vyzbierané peniažky tak poputujú na údržbu a opravu rikší, v ktorých po mestách dobrovoľníci vozia seniorov. Je to krásny projekt, ktorý si zaslúži oveľa väčšiu pozornosť a podporu.

Intenzívny závan leta stráveného na bicykli

Pieseň reflektuje Zuzanin hudobný posun. Podľa jej slov sa vo svojej tvorbe cíti posledné mesiace veľmi slobodne a dôkazom je aj táto pieseň. “Je dôležité hľadať svoj hlas v tvorbe a dôverovať svojim myšlienkam a nápadom. Myslím, že sa mi to čím ďalej, tým viac darí. Vyplýva to nielen z partnerského života, ale aj z hudobnej spolupráce.”

Na piesni spolupracovala s Rolandom Kánikom a nahrala ju v štúdiu Sonic Cat Studio. “S Rolandom sa mi veľmi dobre pracuje, rešpektuje moje nápady, a to je pre mňa kľúčové.” Master verziu pripravilo štúdio High Five Mastering. O vizuálnu stránku videoklipu sa postaral jej priateľ, Dominik Janovský a nakrútili ho spolu na bratislavských cyklochodníkoch. Cargo bicykel, na ktorom sa Zuzana vo videoklipe vezie, jej zapožičala organizácia Cyklokoalícia, ktorá sa venuje zlepšeniu cyklodopravy a podmienok pre cyklistov.

Pieseň Cyklove s videoklipom si môžete pozrieť na tomto linku. Videoklip Cyklove
Viac informácií sa dozviete na jej webovej stránke alebo na Facebooku.

TS