Zuzana Mikulcová prichádza po troch rokoch s novým singlom. Je Nekonečná

Slovenská speváčka minulý rok dokončila medzinárodný audiovizuálny projekt s názvom Fúzie, dnes predstavuje nový singel s názvom Nekonečná.

Po dokončení medzinárodného audiovizuálneho projektu Fúzie, na ktorom participovala s ôsmimi spevákmi zo Slovenska a zo zahraničia, Zuzana pocítila túžbu pracovať opäť na sólovej tvorbe. „Od roku 2018, kedy vyšiel môj posledný autorský album Dievča, som pocítila potrebu pracovať na svojej sólovej ceste. Bolo vo mne veľa nevypovedaných myšlienok,“ vysvetľuje Zuzana Mikulcová.

V správnom čase na správnom mieste – aj o tom je Nekonečná

Zuzana dnes zverejňuje singel, na ktorom pracovala posledné mesiace. Vznikol neplánovane. „Stáva sa mi, že mi textári posielajú rôzne básne s tým, že by stáli za zhudobnenie. Ja si ale texty píšem rada sama. V tomto prípade som urobila výnimku. Moja kamarátka Tereza Kmotorková mi poslala svoju báseň a v momente, keď som si ju prvýkrát čítala, počula som v hlave tú hudbu a celé to akosi prišlo dokopy,“ dopĺňa.

Pôvodný text speváčka upravila a zachovala jeho refrén, pričom k nemu dotvorila zvyšné slohy. Pieseň sa skladá z obrazov, ktoré reflektujú pohľad na lásku a partnerstvo. Lyricky opisuje svet protikladov a nekonečných túžob, ktoré dobrodružstvo akým je vzťah vždy prináša.

Skladbu otvára klavírny úvod a po pár sekundách sa rozbehne jemný sweet R’n’B beat. Hudobne na skladbe spolupracuje s klaviristom Rolandom Kánikom, na basgitare hrá Michal Šelep a rytmus na bicích udáva Jakub Kačic. Celkový zážitok z piesne umocňuje jednoduchý čiernobiely videoklip v réžii Dominika Janovského.

Rok 2023 bol pre mňa zlomový,“ vysvetľuje speváčka a pokračuje: „dokončila som Fúzie a ukončila som niektoré spolupráce. Uvedomila som si, že sa chcem posunúť ďalej, osviežiť svoju tvorbu a otvoriť sa novým výzvam – a Nekonečná je prvým výsledkom.“

Nový album v roku 2025

Zuzana tento rok plánuje pracovať na nových skladbách, a pieseň Nekonečná bude súčasťou pripravovaného albumu Orchidea, ktorý by mal vyjsť v roku 2025.

KTO JE ZUZANA MIKULCOVÁ?

Pochádza z Rimavskej Soboty, vyštudovala Pražské konzervatórium a VŠMU v Bratislave. Prvý autorský album s názvom “Slová” vydala pod záštitou Hudobného fondu a koncom roka 2018 vydala svoj druhý album “Dievča”, na ktorom spolupracovala s producentom a gitaristom Andrejom Hruškom. Album sa dostal do výberu 50 najlepších albumov za rok 2018 podľa redakcie hudba.sk a do výberu 25 najlepších slovenských albumov za rok 2018 podľa redakcie newmodelradio.sk.

Od roku 2020 do 2023 sa venovala spoločne s Andrejom Hruškom a Dominikom Janovským audiovizuálnemu projektu “Fúzie”, ktorého cieľom bolo spájanie hudobníkov naprieč žánrami, generáciami a národnosťami. V projekte Fúzie sa objavili hudobníci ako Peter Lipa, Dan Bárta, Jakub König, Syrčanka Lara Abou Hamdan a mnoho ďalších. Momentálne pracuje na ďalšom albume, ktorý by mal vyjsť na jar 2025 s názvom Orchidea.

NEKONEČNÁ
Release 9. 2. 2024
ISRC: SKCM62400001
Text: Tereza Kmotorková, Zuzana Mikulcová
Hudba: Zuzana Mikulcová
Klávesy: Roland Kánik
Basgitara: Michal Šelep
Bicie: Jakub Kačic
Mix: Roland Kánik / Sonic Cat Studio
Master: Boris Sodoma / High Five mastering
DOP: Dominik Janovský

Pieseň Nekonečná s videklipom si môžete pozrieť na tomto linku.
Viac informácií sa dozviete na jej webovej stránke alebo na Facebooku.

Zdroj: TS