Zuzana Mikulcová a DUHAN v piesni Niekam.

Hudbu je možné neustále meniť a štylizovať, umelec má veľké možnosti ako vo výsledku naloží so skladbou. Rôznym podobám svojej hudby sa nebráni ani mladá speváčka, skladateľka a textárka Zuzana Mikulcová a spojila sily s Dj-om DUHANOM.

Tejto spolupráci sa Zuzana mimoriadne teší, aj podľa statusu na jej oficiálnej fb stránke: „ Rada spolupracujem so zaujímavými a talentovanými ľuďmi, čo zoberú moju pieseň z iného konca a vznikne nová, skvelá fúzia. S Duhanon OrtoDogz sa toto presne stalo J.“

Pôvodná pieseň Niekam:

Grafika:

Duhan, mladý producent z východného Slovenska žijuci v Bratislave, ktorý sa venuje prevažne Trip-Hopu, nie je vo svojom odbore žiadnym nováčikom. Má za sebou debutový album pod vydavateľstvom Ajlávmjuzik s názvom „Back to the future“. Experimentovaniu a kombinácií rôznych žánrov sa podľa jeho slov nebráni. V piesni Niekam použil kontrast klavíru, spevu s  industiálnym zvukom Dub-ového beatu s analógovými prvkami atmosferických zvukov. O mastering sa postaral Dobrosláv štúdio.

Duhan

Zuzana pochádza z Rimavskej Soboty, hudbe sa venuje od detstva. V roku 2010 sa stala víťazkou súťaže Nové tváre slovenského jazzu a poslucháči ju môžu poznať aj ako speváčku skupiny Sanyland. Pred dvomi rokmi sa osamostatnila a začala skladať vlastnú hudbu a texty. Piesne žánrovo nedefinuje, vníma ich ako fúziu viacerých žánrov, ale čo všetky piesne spája je istá výpoveď v textoch, ktoré píše v slovenčine. Štúdium spevu, skladby a aranžovania populárnej hudby absolvovala na Pražskom konzervatóriu a počas štúdia sa predstavila aj v televíznom programe “Legendy popu”. Minulý rok spolu s kapelou predskakovali britskému spevákovi Jamesovi Bluntovi v bratislavskom NTC. Mesiac po tom získali druhé miesto s piesňou “Istý pocit” na 30.ročníku pesničkárskej sútaži “Košický zlatý poklad.” Momentálne študuje dramaturgiu na VŠMU a tento rok jej vyšiel prvý album pod záštitou Hudobného fondu s názvom „Slová“.

https://www.facebook.com/ZuzanaMikulcova
https://www.facebook.com/duhan.production
https://www.facebook.com/dobroslav.studio

NIEKAM grafika

Zdroj: ZMB