Zuzana Kronerová, Petra Vajdová a ďalší na Voices Live 34.

Na aprílovej Voices Live sa vo štvrtok 24. apríla predstaví speváčka Zuzana Homolová, kapela Bad Karma Boy, herečky Zuzana Kronerová a Petra Vajdová, hudobník a spisovateľ Pišta Vandal s knižkou Pekelná muzika, grafik a dizajnér Martin Jenča alias Žltý, vzdelávací projekt Učíme pre život a festival Nová dráma 2014. 

Zuzana Homolová vydala vlani album Ňet vekšeho rozkošu, ktorý získal okrem pozitívnych ohlasov aj nomináciu na album roka v kategórii World music / Folk na Radio_Head Awards. Stálica slovenského folku z neho zahrá pár piesní a porozpráva o jeho vzniku a večnom hľadaní inšpirácie. V rovnakom vydavateľstve – Slnko records vyšiel aj debutový eponymný album kapely Bad Karma Boy. Koncertne hyperaktívne trio vedené Jurajom Marikovičom známeho hlavne zo skupiny Para má aktuálne za sebou turné so skupinou Billy Barman a pred sebou ďalšie zo skupinou Talkshow.

Na hudobnú tematiku nadviaže čítačka knihy člena metalových skupín Čad a Vandali – Pištu Vandala, ktorý je okrem publicistickej a moderátorskej činnosti aktívny aj ako spisovateľ a autor knihy Pekelná muzika. Jeho bezprostredný prejav sa stal nedávno základom k založeniu vlastnej talkshow s názvom Obludárium. Herečka Zuzana Kronerová má väčšinu roka nabitý program divadelnými a filmovými úlohami, ale nájde si čas aj na podporu mladej dramatickej tvorby a festivalu Nová dráma, ktorej je čestnou riaditeľkou. O jeho aktuálnom ročníku porozpráva okrem známej herečky aj dlhoročná organizátorka festivalu Vladislava Fekete. Hereckú tému doplní Petra Vajdová, ktorá v inscenáciách tohtoročnej Novej drámy tiež účinkuje.

Vzdelávací projekt Učíme pre život návštevníci najprv spoznajú prostredníctvom krátkeho filmu zo série Nápad sa ráta a následne príde na pódium o jeho aktivitách porozprávať Peter Halák z neziskovej organizácie Indícia. Ďalší hosť, grafik a dizajnér Martin Jenča alias Žltý je jedným zo zakladateľov úspešného grafického štúdia Milk, ale momentálne sa venuje aj organizácii prvého ročníku bratislavskej By Design Conference.

Večerom budú sprevádzať Andrea Gajdošová a Ivan Ježík. Po programe bude možné zakúpiť si albumy a knihy od účinkujúcich, dobré veci z Kaviarne Zrnko a drevené interiérové doplnky novovzniknutej značky Mr.Wood.

Voices Live 34 sa koná vo štvrtok 24. apríla 2014 o 19:00 hod. v Divadle Tower Stage (Tower 115) na Pribinovej 25 v Bratislave. Predpredaj vstupeniek v cene 5 € v sieti Ticketportal. Priamy prenos a záznam bude možné sledovať na www.metoo.sk/voicestv.

Hlavným partnerom podujatia je Nadácia Orange. Podujatie podporili partneri Nadácia VÚB, Divadlo Tower Stage a mediálni partneri Rádio_FM a MeToo.sk. Viac na www.voices.sk/voices_live_34.

0000021439

Zdroj: Voices