Zľava na permanentky ku Dňu učiteľov, Pohoda v kluboch a ďalšie mená na festivale Pohoda 2015.

Ku dňu učiteľov sme pripravili spolu s CKM a Ticketportalom akciu na permanentky pre učiteľov a ich študentov. Od 28.3. do 5.4.2015 si budú môcť držitelia preukazov ISIC, ITIC a EURO<26 zakúpiť lístky na festival Bažant Pohoda so zľavou 10 €. V predaji je celkovo 222 lístkov za zvýhodnenú cenu 79 €. Zľava sa prejaví po zadaní čísla platného preukazu, pričom na jeden preukaz je možné zakúpiť maximálne 2 lístky. Kúpa lístkov je možná výlučne cez službu Hometicket.

V posledných dňoch sme oznámili aj ďalších zaujímavých účinkujúcich ako Irie Révoltés, Beardyman, Koven, Damian Lazarus & The Ancient Moons, Acollective, Anton Maskeliade, Ghostigital Darkstar či Dakh Daughters.

Beardyman ako 25 ročný vyhral majstrovstvá Veľkej Británie v beatboxe, pričom titul ako prvý v histórii súťaže obhájil. Žánrovo majú k jeho vystúpeniam najblžšie drum and bass, dubstep, breakbeat, trance, techno, hip-hop, no len tanečnou či elektronickou hudbou sa jeho tvorba vymedziť nedá. Pracuje takmer výlučne s hlasom, pričom s pomocou efektov tvorí paletu známych i neznámych zvukov. Jeho vystúpenia sú na polceste medzi beatboxom, stand-up comedy a loop show.

Irie Révoltés je deväťčlenná kapela z Heidelbergu, je pestrá žánrovo i jazykovo. Prelína sa v nej reggae, hip-hop, dancehall, ska i punk. Okrem nemčiny spievajú členovia kapely aj po francúzsky, po anglicky a po španielsky. Kapela vznikla v roku 2000 a odvtedy nahrala štyri štúdiové albumy. V skladbách ostro vystupuje proti diskriminácii, sexizmu, šovinizmu či rasizmu.

Pripomíname, že 31.3. – 2.4. prinesie festival Bažant Pohoda opäť Pohodu do klubov. Tentokrát do Brezna, Banskej Bystrice a do Brna. Na programe je premietanie filmu Pohoda 2014, diskusia s režisérkou Petrou Všelichovou a zakladateľom festivalu Michalom Kaščákom. Vystúpi aj jeden z potvrdených účinkujúcich tohto ročníka – srbská kapela Repetitor a o afterparty sa postará DJ Drappenmadchenfeller.

Okrem lístkov na Bažant Pohodu 2015 si návštevníci budú môcť priamo na mieste zakúpiť aj tričká, tašky, odznaky či iný merchandise. Ku každému zakúpenému lístku na festival dostane kupujúci bonus v podobe trička z Pohoda Shopu. Tešíme sa na vás 31.3. v breznianskom klube Bombura, 1.4. v banskobystrickej Záhrade a 2.4. v brnianskom Kabinete Múz. Ďalšie veľké meno zverejníme už budúci utorok.

Na devätnásty ročník festivalu sa už predalo vyše 8 500 permanentiek. V predaji sú permanentky za  89 €, vstupenky pre držiteľov preukazov ZŤP a ZŤP-S či lístky na parkovanie pre osobné automobily aj karavany.

Potvrdení účinkujúci: Björk, Die Antwoord, FFS (Franz Ferdinand & Sparks), Einstürzende Neubauten, A-Trak, Roni Size Reprazent, Kaytranada, Young Fathers, CocoRosie, of Montreal, Eagles of Death Metal, Ibeyi, Beardyman, Irié Révoltés, Tom Vek, RL Grime, Tiken Jah Fakoly, Kate Tempest, Les Ambassadeurs, Omar Souleyman, Turbowolf, Hybrid Minds, Kuenta i Tambu, Heymoonshaker, Acollective, Fat White Family, Damian Lazarus & The Ancient Moons, Dÿse, Too Many Zooz, Darkstar, Dakh Daughters, Fufanu, Bo Ningen, Monikino Kino, Vlasta Popić, Erotic Market, OFF!, Repetitor, Anton Maskeliade, Mourn, Pearls Negras.

www.pohodafestival.sk
https://www.facebook.com/pohoda.festival
www.bombura.sk; www.zahradacnk.sk; www.kabinetmuz.cz
www.moonleerecords.com/artists/repetitor

Zdroj: Pohoda Festival s. r. o.