Život je umelecké dielo, odkazuje Suvereno!

Život je umelecké dielo, odkazuje Suvereno v skladbe Life, ktorú si zvolil ako prvý singel k pripravovanému albumu Alchymista. Ako dodal, jeho voľba padla úmyselne na song, kde neodkrýva všetky karty, či už z pohľadu deklarovaných hodnôt v textoch alebo aj po hudobnej stránke.

Výsledkom je však skladba s pozitívnym odkazom na jednoduché detaily tvoriace kolobeh každodenného života. „Priznám sa, že prvým singlom som ešte nechcel odkryť všetky tromfy. Preto som napr. použil true-schoolový beat zo zlatých čias, ktorý vyprodukoval Billy Hollywood. Ľudia si možno povedia, že pilotný singel by mal byť kľúčom, ktorý otvorí dvere k novému albumu, ale ja som sa to rozhodol urobiť inak,“ vysvetľoval Suvereno.

Charakter skladby Life podčiarkuje aj klip, ktorý režíroval DoubleJ. Keďže pre úspešného režiséra to bolo v poradí už 38. video, stavil uznávaný slovenský raper na overenú kvalitu. Klip sa natáčal v uliciach Bratislavy a rakúskom Hainburgu, plus sa v ňom objavujú archívne domáce videá zo súkromia Suverena. Samostatnou kapitolou je dôraz na posolstvo „život je umelecké dielo“, čo v konkrétnych záberoch podčiarkuje prítomnosť rôznych umelcov a foriem ich umenia. „Dôležitá bola pre mňa autenticita, ktorú zažívame každý deň, pričom som sa chcel pozrieť na mestský život pozitívnym filtrom. Snažili sme sa ukázať obyčajné veci neobyčajným spôsobom. Mnohé situácie sú pre nás tak bežné, že im už ani neprikladáme význam, ale práve tieto momenty sa stali pri nakrúcaní našou prioritou,“ zdôraznil Suvereno.

Zdroj: GRAND STUDIO, s.r.o.
Publikoval: Redakcia GREGI.NET