ŽIVÉ KVETY MAJÚ NOVÝ VIDEOSINGEL S RÓMSKYMI BOXERMI AJ SLOVENSKÝMI FUTBALISTAMI

Od súmraku do úsvitu je skladba z najnovšieho albumu Živých kvetov Nové poschodia, ktorá je duetom Lucie Piussi s legendárnym slovenským bluesmanom Jožom Barinom. Ide o druhý videosingel z nahrávky, ktorá nedávno vyšla na značke Slnko Records.

“Klip vznikol tak, že sme si urobili vlakový výlet, ktorého cieľom bola návšteva Joža Barinu na jeho chalupe v Záhorskej Vsi. Časť výletu sme presedeli aj v miestnej krčme. Autorom filmu je Tomáš Prištiak. V klipe účinkujeme my ako kapela, Jožo Barina, Kesa Jesenáková, Ferko Piussi, rómski boxeri, slovenskí futbalisti, dve kozy a uhranský somíc,” hovorí gitarista Peter Bálik.

Pokiaľ ide o Joža Barinu, patrí do pestrého mixu hudobných hostí na albume. Okrem neho si Živé kvety na nahrávanie pozvali ešte violončelistu Petra Michoněka, klaviristu Mariána Vargu, rapera Lyrika (Modré hory), Whiskyho (Slobodná Európa), Leďa (ex-Zóna A, Princovia), perkusionistu a speváka Thierryho a tenistu a speváka Miloša Mečířa ml..

Pri skladaní aktuálneho videosinglu Od súmraku do úsvitu nám napadla myšlienka pozvať bluesovú legendu Joža Barinu. Boli sme veľmi radi, že prišiel k nám do skúšobne a naspieval skladbu takým spôsobom, že sme všetci otvárali ústa. Podobne ako pri Mariánovi Vargovi v Bratislave II a tiež ďalších hosťoch, ktorí posunuli pesničky do sfér, ktoré nám pri skladaní ani nenapadli,” hovorí bratislavská skupina.

Zive Kvety Danka Urbanova

Nové Poschodia sú v poradí desiatym albumom Živých kvetov. Obsahuje desať piesní, vrátane singla Bratislava II, ktorý vyšiel pred dvomi rokmi na vinyle. Štúdiovku nahral, zmixoval a produkoval Erik „Losos“ Horák v štúdiu Lososound a zakúpiť sa dá vo forme CD, digitálu a LP vo vydavateľstve Slnko Records.

Viac informácií o Živých Kvetoch a najbližších koncertoch na: https://www.zivekvety.sk
Album Nové poschodia: https://www.slnkorecords.sk/zive-kvety/nove-poschodia

Cover image Zive Kvety_Vlado Holina

Zdroj: Slnko records