Vypočujte si Supernova Session skupiny Živé kvety.

Nahrať skladby v “surovej“ štúdiovej podobe. Štvrtá nahrávka série Supernova Sessions prináša štyri skladby obľúbenej bratislavskej kapely Živé kvety. Okrem nikdy nenahraných skladieb na nej nájdete aj obľúbené pesničky v nových verziách. Nahrávalo sa bez zbytočného “špekulovania“ s veľkým dôrazom na atmosféru štúdia.

„Veľa starých pesničiek už hráme dnes úplne inak, vlastne ani neviem ako znejú v pôvodných verziách, keď sme ich vymysleli. Napríklad Ešte sme neleteli vesmírom. Za tie roky sa premenila na úplne inú skladbu a Supernova Sessions nám dala šancu zachytiť ju tak, ako ju dnes hráme na koncertoch. Popri tom sme nahrali aj úplne novú pesničku Cesty, ktoré nevedú nikam. Country na spôsob Živých kvetov. Je tu aj skladba, ktorá nám dlho unikala – Viem, že sa to dá. Tá sa ráta ešte z čias Oľgy, ale nikdy sme ju nevedeli nahrať tak, aby sme s ňou boli spokojní. Možno až teraz. A Dunaj je cover nášho kamaráta Davida Mlejneka zo skupiny Perly pokleslého výberu, kde hrá náš Ďuro. Kapela ju na koncertoch nehráva, lebo ju vraj nevie zahrať, tak sme ju naskúšali my. Sadla nám. Lucia hovorí, že škoda, že sme ju nevymysleli my. Nevadí. Už sme si ju privlastnili. Je naša,“ opisuje nahrávku série Supernova Sessions gitarista a zakladajúci člen skupiny Živé kvety, Peter Bálik.        

„Živé kvety u nás nahrávali aj svoju poslednú platňu Salto na rozlúčku. EP Albumy Supernova Sessions však fungujú na úplne odlišnom princípe. Spoločne sme sa snažili zachytiť “špinavosť“ kapelného zvuku. Štyri vybrané skladby prešli veľkým sitom. Máme z nich radosť. Nahrávky našej série vydávame priebežne, v tomto zvláštnom kultúrnom vzduchoprázdne sme sa ich však rozhodli “pripomenúť“,“ dodáva k titulu série Supernova Sessions spoluzakladateľ vydavateľstva Real Music House, Robert Pospiš. Vydanie nahrávky podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia.

Vypočujte si EP Živé kvety – Supernova Sessions Vol. IV:

Bandcamp:
https://supernovasessions.bandcamp.com/album/supernova-sessions-vol-iv-iv-kvety

Spotify:
https://open.spotify.com/album/4VVRWWDS4ZsBhR2uKDF1BN?si=UKdYTR9eTUWuyhnBohqhfA

Tidal:
https://tidal.com/browse/album/134834910

Apple Music:
https://music.apple.com/sk/album/supernova-sessions-vol-iv-ep/1503586988?l=sk

Supernova Sessions:

Značka vydavateľstva Real Music House a produkčnej spoločnosti 582 s.r.o. Za produkciou, zvukom a masteringom nahrávok stojí hudobná dvojica Robert Pospiš & Martin Sillay a ich štúdio Real Music House. Výkonným producentom projektu Supernova Sessions je známy milovník dobrej hudby Peter “Iždo“ Iždinský. Autorom loga novej značky je oceňovaný divadelný scénograf Tom Ciller.  

Zdroj: Real Music House