Získajte až do 3000 EUR na natočenie vlastného videoklipu!

Trenčín 2026 vyhlasuje otvorenú výzvu na nakrútenie a produkciu autorského hudobného videoklipu. Kapely, hudobníci a hudobníčky, ale aj režiséri či producentky majú šancu získať finančné prostriedky až do 3 000 EUR. Podporené môžu byť tri víťazné návrhy.

Projekt Garáž priniesol toto leto do trenčianskeho parku niekoľko vydarených kultúrnych podujatí, kde sa mohli ukázať miestne kapely, hudobníci a hudobníčky. Ambíciou Garáže je pomáhať novej generácii hudobníkov, producentov a producentiek, kapiel či iných profesionálov v rámci kultúrno-kreatívneho priemyslu, preto teraz spúšťa otvorenú výzvu zameranú na produkciu videoklipov.

01 trenčianska kapela Random Choices v Garáži v Parku (Trenčín), fotograf Adrián Kubáň
01 trenčianska kapela Random Choices v Garáži v Parku (Trenčín), fotograf Adrián Kubáň

Kto sa môže zapojiť a čo získajú víťazi?

Prihlásiť sa môžu hudobníci a hudobníčky, kapely a iné zoskupenia venujúce sa hudbe. Tiež aj audiovizuálne kolektívy, režiséri, režisérky či producenti a producentky, ktorí majú dohodnutú spoluprácu s hudobnými formáciami. V prihláške treba uviesť konkrétnu skladbu a predbežné zloženie produkčného tímu. Do výzvy sa môžu prihlásiť záujemcovia starší ako 18 rokov, ktorí sa venujú ktorémukoľvek hudobnému žánru. Výhodou môže byť zapojenie aktérov z trenčianskeho regiónu, využitie jeho lokalít alebo iná reprezentácia regiónu, nie je to však podmienka. 

„Odmena pre víťazov nebude iba finančná. Videoklipy predstaví vo svojich komunikačných prostriedkoch nielen Trenčín 2026, ale aj ďalšie mestá, ktoré získali titul Európske hlavné mesto kultúry. Víťazné práce tak ukážeme celej Európe,“ vysvetľuje umelecká riaditeľka projektu Trenčín 2026, Lenka Kuricová.

02 trenčianska kapela Fraktúra v Garáži v Parku (Trenčín), fotograf Adrián Kubáň 
02 trenčianska kapela Fraktúra v Garáži v Parku (Trenčín), fotograf Adrián Kubáň

Prihlásovanie je už spustené

Podrobné informácie o otvorenej výzve, vrátane prihlasovacieho formulára, nájdete na stránke www.trencin2026.sk/videoklip . Prihlasovanie potrvá do 28. októbra 2022, následne zasadne hodnotiaca komisia, ktorá posúdi prihlásené návrhy. Prihláste sa aj vy a budete mať aj zvuk, aj obraz!

Trenčín 2026 finančne podporujú Mesto Trenčín a Trenčiansky samosprávny kraj. Partnerom Trenčín 2026 je Európska únia. 

Viac informácií: www.trencin2026.sk/videoklip

Zdroj: TS