Zažite nezabudnuteľné jesenné večery v Štúdiu SND!

Príchod jesene a prvé chladné dni sú ako stvorené na komorné inscenácie v Štúdiu Činohry SND. Vyberáme pre Vás chuťovky, ktoré Vás zahrejú a naladia na farebnú jeseň. :)

V nedeľu 30. septembra uvedieme inscenáciu Krotká, ktorú Fiodor Michajlovič Dostojevskij napísal na základe novinovej správy o samovražde zúfalej mladej ženy, ktorá skočila z okna zvierajúc v ruke ikonu. Prečo to urobila, sa dozviete už túto nedeľu. V hlavných úlohách Richard Stanke, Dominika KavaschováJana Oľhová.

utorok 2. októbra môžete zažiť Štedrý deň, ktorý sa odohral v roku 1944. Polnočná omša, hra jedného z najznámejších slovenských dramatikov Petra Karvaša, ukazuje postoje a vzťahy obyčajných ľudí, ktorí zažili dramatické udalosti končiacej sa druhej svetovej vojny. V hlavných úlohách sa predstavia Milan Ondrík, Anna Javorková, Emil Horváth a ďalší.

Túžili ste niekedy po nepriateľovi? Pýtate sa, čo je to za hlúposť? Oceňovaný rakúsky dramatik Bernhard Studlar napísal hru na základe svojich skúseností o potrebe niektorých ľudí mať nepriateľa, pretože práve nepriateľ je často tým jediným tmelom, ktorý drží komunitu pokope. V stredu 3. októbra sa v predstavení Túžba po nepriateľovi predstaví Monika Hilmerová, Robert Roth, Daniel Fischer a ďalší. Mimochodom, Daniel Fischer získal za túto inscenáciu cenu DOSKY 2017 v kategórii Najlepšia scénická hudba.

Martin Huba ako Boh verzus Robert Roth ako diabol, kto zvíťazí? Večný boj dobra a zla sa odohrá na pozadí dejinami skúšaného legendárneho rodu Esterházyovcov už v piatok 12. októbra v inscenácii Mercedes Benz. Inscenácia získala cenu DOSKY 2017 v kategórii Mimoriadny počin v oblasti činohry.

Zdroj:TS