Zálesie sa na konci augusta stane mekkou kultúry. Privíta hudobníkov, divadelníkov i výtvarných umelcov.

Oslávte záver prázdnin divadlom, hudbou, tancom, umením – kultúrou! Po roku je tu opäť Záleská divadelná púť, festival pre deti a ich neposlušných rodičov. Obec Zálesie (13 km od Bratislavy) sa 27. a 28. augusta 2021 zmení na mekku kultúry a návštevníkov pozýva na štedrý program. 

Načerpajte aj vy silu po náročnom roku a doprajte si všetko po čom vám hrdlo ráči. Záleská divadelná púť, ktorá oslávi svoje 11. narodeniny, odštartuje svoj program na Korze Zálesie vernisážou projektu Plenér na Korze za zvuku miestnych jazzových majstrov. V sobotu si nenechajte ujsť divadelné vystúpenia pre deti aj dospelých, zábavu s kapelami Polemic, Vidiek či Funny Fellows. Spoznajte Preßburger Klezmer Band, naučte sa nové kroky s akadémiou Sunny Dance, vypočujte si nápadité texty Džumelca, ktorý ukazuje čarovný detský svet dospelým.

Od malička s divadlom

Svoje umenie predvedie v sobotu na Záleskej divadelnej púti Divadlo na vysokej nohe. V Záleskej maringotke – kultúrnej bunke sa predvedú herci z Divadla na rázcestí, tiež Divadlo Harry Teater, ale aj sociálne divadlo Hopi hope. Tešiť sa môžete aj na Túlavé divadlo a ich večerné predstavenie. Festival sa od svojho vzniku snaží vychovávať najmenších k láske k umeniu, divadlu, kultúre. Príďte a neoľutujete! A vezmite aj deti. 

Doprajte si atmosféru jedinečného festivalu, ktorý spája susedov, láka nákazlivo pozitívnou náladou a vzniká ako výsledok nadšenej práce komunity dobrovoľníkov. Podujatie prináša do centra malej satelitnej obce život a kultúru tam, kde by ste ju nečakali. 

Výtvarné umenie v plenéri

Dôkazom toho je aj vernisáž výstavy trojice slovenských umelcov – Oto Hudec, Dávid Korzonczi, Monika Pascoe Mikyšková, ktorí budú posledný augustový týždeň tvoriť diela v plenéri – v tesnej blízkosti Malého Dunaja v lokalite Korzo Zálesie. Projekt povedie nitriansky kurátor Omar Mirza a vyvrcholí jazzovým večerom s vernisážou.

Organizátori sú si vedomí náročnej situácie, kedy pandémia uzatvorila inštitúcie a ukrátila kultúrnu obec o vystúpenia. Takisto vnímajú ako veľmi kultúra obohacuje spoločnosť.

PROGRAM:

Piatok – 27. augusta 2021
Miesto: Korzo Zálesie (obec Zálesie)
18:00   Vernisáž výstavy Plenér na Korze
19:00   Hudobné združenie

Sobota – 28. augusta 2021
Miesto: Park Zálesíčko (obec Zálesie)
10:00 Úvod s Funny Fellows – hudobná jazda a súťaž o najchutnejšie Raňajky v tráve

Hudobný kút
12:30   Džumelec
15:00   Vidiek
17:00   Polemic
19:00   Preßburger Klezmer Band
21:30   X Band

Divadelný kút
11:30   Divadlo Harry Teater – Soľ nad zlato
13:30   Divadlo na rázcestí – Zamatový zajačik
14:30   Tanečná akadémia Sunny Dance
16:00   Divadlo Žihadlo – Dlhý, Široký a Bystrozraký
18:00   Hopi hope – Cisárove nové šaty, Zlatovláska
18:30   Divadlo na vysokej nohe – Kráľovstvo za koňa
20:00   Túlavé divadlo – Štvrtá tretina obohatená o Adelu Mojžišovú a Danielu Šencovú

Festival Záleská divadelná púť z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.
Vstupenky sú v predaji na stránke www.zaleskaput.sk alebo priamo cez kultúrnu platformu https://inviton.eu/e-12119/zaleska-divadelna-put-2021

Viac informácií nájdete na webe www.nasezalesicko.sk alebo www.zaleskaput.sk, a tiež na sociálnych sieťach https://www.facebook.com/zaleskadivadelnaput.

Zdroj: TS