Yelllowe krstili album žltými lupeňmi ruží a parenou knedľou!

Kapela Yelllowe pokrstila debutový album. Záhradné centrum v Bardejove sa prvými hosťami začalo napĺňať už hodinu pred začiatkom koncertu a o ôsmej bol priestor pod pódiom zaplnený do posledného miesta.

Úvodný vstup patril krstnému otcovi Adamovi Ďuricovi, ktorý sa s Yelllowe stretol na jednom z festivalov a keď ho oslovili mailom, okamžite zareagoval pozitívne. „Chlapci hrali predo mnou a pamätal som si ich. Keďže robia poctivú hudbu, prišiel som rád. Myslím si, že ešte nie som taký starý, aby som musel byť otcom, či už krstným alebo normálnym (úsmev), ale v každom prípade je to príjemné, že si chlapci na mňa spomenuli,“ reagoval výborne naladený Adam Ďurica. Po jeho piatich skladbách nastúpili na scénu domáci Yelllowe. Štvorica rockerov si pripravila unpluggedové verzie a publikum namotali na rovnakú vlnovú dĺžku okamžite od prvej piesne. V polovici koncertu prišiel na rad slávnostný akt krstenia. Ako prvá sa k slovu dostala krstná mama Katka Knechtová.

S partiou hudobníkov z Bardejova sa zoznámila v Studio 7 Recording, kde pracovala na vlastných veciach a v tom čase Vlado „Randy“ Gnepa mixoval práve ich album. „Keď sa mi chlapci ozvali, či by som im pokrstila album, hneď som sa pýtala Randyho, či je to tá kapela, ktorú mi vtedy púšťal,“ zaspomínala si s úsmevom K. Knechtová. Ako dodala, ak na Slovensku vznikne v muzike niečo nové a progresívne, má z toho veľkú radosť, preto pozvanie prijala veľmi rada. „Yelllowe majú v názve žltú farbu, lásku a „we“ v preklade znamená my. Žltá je farbou životnej energie. Práve z tejto siedmej čakry vychádza životná sila a všetky emócie, ktoré, my muzikanti a umelci, nevyhnutne potrebujeme. Všetko som si teda spojila a album pokrstím žltými lupeňmi ruží, aby chlapcov tvorivá energia nikdy neopustila,“ zapriala K. Knechtová. Druhou komoditou, ktorou sa krstilo, bola na malé kocky nakrájaná parená knedľa.

Možno niekoho toto rozhodnutie prekvapí, ale pre kapelu má táto na našich stoloch štandardná príloha nezastupiteľné miesto, pretože vďaka nej začal v Yelllowe spievať Fero Pivovarník. „Raz som išiel kúpiť do obchodu knedlík, ale zabudol som si doma peniaze. Pred obchodom som, na moje šťastie, stretol fotografa Pavla Deleja, ktorý mi požičal drobné a potom sme si išli sadnúť. Pri čaji ma zoznámil s Jarom Gecim a ešte v ten deň sme si dali skúšku. Keďže nám to ladilo, začali sme spolu hrať,“ smial sa F. Pivovarník.

Fanúšikovia potvrdili, že Yelllowe majú v krvi. Kapela sa musela dvakrát vrátiť a pridávať. Členovia zostavy – František Pivovarník (spev), Jozef Dikun (gitara), Jaroslav Geci (basgitara) a Stanislav Čekan (bicie) ukázali, že sú vyhranými muzikantmi a svoju jasnú hudobnú filozofiu deklarujú nielen nahrávkami v štúdiu, ale vynechať sa v ich prípade nedá ani investícia v podobe absolútnej energie venovanej publiku počas koncertov, čoho výnimkou nebol ani piatkový krst, ktorý sa vysielal prostredníctvom livestreamu do celého sveta. „Keď nám začali ľudia na sociálnej sieti potvrdzovať, že prídu, mali sme obavu, kde sa všetci pomestíme. Nakoniec sa však potvrdilo staré známe „dobrých ľudí sa všade veľa zmestí“. Vážime si každého, kto prišiel a veríme, že takýchto príjemných spoločných večerov bude pribúdať,“ zaprial si na záver F. Pivovarník.

Zdroj: GRAND STUDIO, s.r.o.
Foto: Pavol Delej