Xindl X & Mirka Miškechová = nový česko-slovenský duet CUDZINKA V TVOJEJ ZEMI.

S talentovanou slovenskou písničkářkou Mirkou Miškechovou, nazpíval Xindl X československý duet s názvem CUDZINKA V TVOJEJ ZEMI, ke kterému vznikl nový videoklip.

Klip CUDZINKA V TVOJEJ ZEMI, jež pro Xindla znovu vytvořil talentovaný Ondřej Pfeiffer, můžete zhlédnout zde:

Je to již čtvrtý singl z posledního studiového alba Čecháček Made, které vyšlo vloni na jaře, a s nímž Xindl X slaví obrovský úspěch.

Všechny tři předchozí –  Barbína, Čecháček Totáček a V blbým věku – ze zmiňované desky se staly hity. Poslední jmenovaná patří mezi nejhranější písničky roku 2014 i 2015 a získala celou řadu nominací.

Mirka Xindl X G2 @Tomáš NosilUniversal Music TZ

Xindl X k Cudzince a albu říká: „Nechtěl jsem desku stavět na slavných jménech hostů, ale na spolupráci s lidmi, jejichž tvorba mě baví. Proto jsem na společný duet oslovil právě Mirku, která sice ještě není známá, ale hned na první poslech mne velmi oslovila svým projevem. A protože mne zaujala i jako textařka, napsal jsem k písní pouze půlku textu a nechal Mirku, ať ho dopíše a doplní o ženský pohled na věc. Vznikl tak tento česko-slovenský duet o ztrátě schopnosti porozumění…“

Mirka Miškechová doplňuje: „Pesničku mám veľmi rada, páči sa mi dvojznačnosť v texte – odcudzenie muža a ženy a dvoch národov a taktiež sa mi páči, že vďaka tomuto duetu zrazu na pódiu nestojím ako pesničkárka sama, ale mám okolo seba Ondru a ďalších 4 chlapov z jeho kapely. Keby nebol v kapele gitarista Lukáš, tak by som bola určite aj najkrajšia, ale dokážem sa tešiť z úspechu (a krásy) iných, takže mi to žily netrhá.“ 

foto Dalibor Konopáč, design Ondřej Pfeiffer TZ

Aktuální CUDZINKA V TVOJEJ ZEMI patří v koncertním podání Xindla X a Mirky Miškechové k nejoblíbenějším. Naživo je spolu na Slovensku můžete vidět během Xindlova podzimního akustického turné, kde vystoupí spolu s kytaristou Lukášem Bundilem, známým i z kapely Slza, a zpěvákem a harmonikářem Petrem Lüftnerem.

Po absolvování loňského slovenského turné se sem bude určitě rád vracet. „Atmosféra na koncertech byla fantastická. Také mne dost překvapilo, že i přestože většinu mých písní slovenská rádia nehrají, lidé se mnou odzpívali velkou část textů. Už po pár koncertech bylo jasné, že už nemůžu slovenské fanoušky zanedbávat jako doposud a musím sem začít jezdit častěji. Proto jsem se rozhodl znovu zopakovat podzimní turné, na které se vydám spolu s kytaristou z mojí kapely a za doprovodu hostů. Moc se těším!,“ doplňuje Xindl X.

Seznam koncertů Slovenského akustického turné:
8. oktober 2015 Nitra – Music a cafe
9. oktober 2015 Bratislava – Atelier Babylon
10. oktober 2015 Piešťany – ŽiWell
29. oktober 2015 Košice – Tabačka Kulturfabrik
30. oktober 2015 Prešov – Bizarre
31. oktober 2015 Namestovo – Baron klub – predpredaj v klube
5. november 2015 Banská Bystrica – Klub 77
6. november 2015 Modra – Elesko
7. november 2015 Púchov – Queens Pub

Xindl_SK_plakat TZ

Zdroj: TURNER PR