Existuje priateľstvo medzi mužom a ženou? Juraj Hnilica a Mirka Miškechová v novom singli v tom majú úplne jasno.

„Nikdy by sme neverili, že medzi mužom a ženou môže byť aj jednoduché priateľstvo,“ začína refrén novej, spoločnej piesne hudobníkov Juraja Hnilicu a Mirky Miškechovej. Pieseň, ktorá hovorí o priateľstve medzi mužom a ženou, nesie v sebe jasný odkaz. Mýtus, ktorý sa už dávno snažilo ľudstvo vyriešiť, má v ich spoločnom duete jasnú odpoveď. „Spolu pochopili sme, že dá sa to,“ pokračuje refrén. 

V piesni si Juraj a Mirka zaspomínali na detstvo a retrospektívne precítili, aké bolo milé byť súčasťou časov, kedy ešte nebola doba “tabletová” a “iphonová” a rovno zo školy sa ponáhľali na dvor, kde sa hrali až do samého večera. V televízii vtedy kraľovala rozprávka „Pa a Pi“ o dvoch dobrodružných kamarátoch z mačacej planéty, podľa ktorej aj nazvali samotnú pieseň.

„Pieseň som napísal dobrej kamarátke, keď oslavovala okrúhle výročie, ako narodeninový darček. Téma priateľstva medzi mužom a ženou ma nadchla hneď pri prvej myšlienke, a tak som sa jej uchopil. Mirku som spoznal na našom spoločnom koncerte a hneď mi bola srdcu blízka. Pozval som ju na spoločný koncert a dostal som nápad osloviť ju, či by túto pieseň naspievala spolu so mnou. Mirka je skvelá, preto som moc šťastný, že súhlasila.“ dodal Juraj.

„Pesnička mi od prvého počutia bola veľmi sympatická a milá. Veľmi ma teší, že v sebe nesie aj tajomstvo rozprávky Pa a Pi, na ktorej som vyrástla. Páči sa mi, že Juraj tvorí hudbu naozaj úprimne a nie je v tom cítiť prvoplánový kalkul. Verím, že aj klip sa bude páčiť a vyčaruje svojim divákom úsmev na perách. Ja osobne verím v priateľstvo medzi mužom a ženou, keďže sama mám takýchto dlhoročných priateľstiev viacero a sú jedny z tých najsilnejších, kedy nevadí ani to, že sa rok-dva nestretneme, máme však k sebe stále veľmi blízko.“ poznamenala Mirka.

Zdroj: Jozef Dančík, manažér Juraja Hnilicu