XINDL X, MANDRAGE, J.A.R., SEXY DANCERS a MYDY RABYCAD koncertom v legendárnom bratislavskom klube Ateliér Babylon oslávia storočnicu vzniku republiky.

Klub Ateliér Babylon dáva už niekoľko rokov okrem domácich a zahraničných koncertov svoje pódium aj českým skupinám a interpretom. V čase osláv storočnice vzniku Československa pripravil sériu vystúpení, ktorá dokazuje, že aj dvadsaťpäť rokov po rozdelení má česká hudba na Slovensku svoje miesto.  V partnerskom klube Radost v Brne je vytvorený priestor na prezentáciu slovenských skupín a interpretov. Obojstranný záujem o hudbu zo susednej krajiny je stále veľký a tieto koncerty patria k najnavštevovanejším v oboch kluboch.

Hudobné oslavy storočnice sa v Babylone začínajú už vo štvrtok 4.10.2018 koncertom XINDL X – seXy eXity Tour 2018. Aj u nás dobre známy pesničkár oslávi v Bratislave okrem toho aj desať rokov svojho úspešného pôsobenia a nový album seXy eXity, ktorý vyšiel len nedávno. 

V sobotu 6.10.2018 sa do Bratislavy vráti v Čechách veľmi úspešná plzenská kapela MANDRAGE. V ich šou plnej vizuálnych efektov predstavia svoj tohtoročný album Po půlnoci a podporiť ich pride čáslavská kapela Civilní obrana a slovenská kapela KING SHAOLIN.

V piatok 16.11.2018 Babylon opäť roztancuje aj u nás veľmi úspešná jednotka akademického rapu – skupina J.A.R., ktorá vznikla symbolicky 17.11.1989 v Prahe. Predstavia všetky svoje veľké hity ale aj skladby z nového albumu Eskalace dobra za ktorý tento rok získali od Českej hudobnej akadémie niekoľko cien Anděl.

O pár dní neskôr, v stredu 28.11.2018 pódium Babylonu opäť obsadia Roman Holý a Dan Bárta. Popri J.A.R. tento rok výnimočne obnovili spolu s Darou Rollins ich kapelu SEXY DANCERS, s ktorou pred dvadsiatimi rokmi doslova očarili našu hudobnú scénu hitom Slim Jim a albumom Butcher’s on the Road. Ich jediný slovenský koncert bude určite najvýnimočnejšou koncertnou udalosťou toho roka.

Záver koncertných osláv storočnice vzniku Československa bude v Babylone patriť mladej kapele a tancu. Electropop, electroswing a glamtronic sú žánre, v ktorých sa pohybuje kapela, ktorá vznikla len v roku 2012. MYDY RABYCAD sa so svojim programom predstavia v Babylone v stredu 5.12.2018.

Vstupenky a ďalšie aktualizované info na: https://atelierbabylon.sk/program

Zdroj: TS