Objav českej hudobnej scény posledných rokov Mydy Rabycad v Bratislave

Nie len na domácej českej scéne pôsobí mladá kapela Mydy Rabycad ako zjavenie. Živelná show prepracovaná do každého detailu, postavená na energickej chytľavej hudbe, kvalitných muzikantoch a skvelej speváčke Žofii Dařbujánovej, originálnych bláznivých kostýmoch a light designu. O tom všetkom sa môžete presvedčiť na koncerte 5. decembra v bratislavskom klube Ateliér Babylon.

Mydy Rabycad so svojím originálnym štýlom, v ktorom miešajú elektroniku, tanečné beaty s prvkami elektroswingu či disco vlny sedemdesiatych a osemdesiatych rokov, nadchli už v dvadsiatich krajinách sveta na štyroch kontinentoch. Absolvovali napríklad úspešné turné po USA či Kanade a vystupovali na popredných festivaloch Glastonbury alebo Sziget. Tento rok boli hviezdami na domácich festivaloch Colours of Ostrava alebo Metronome. Hrajú spolu 6 rokov, ešte nemali 25 rokov a pritom za sebou majú úspechy, o ktorých by mohli snívať hudobní matadori z Čiech aj Slovenska.

Kapela na Slovensko mieri v rámci turné s názvom What is Mydy Rabycad? Ako predkapela ich podporia stále známejší českí Noisy Pots svojím originálnym setom elektroniky a kuchynských perkusií. Predpredaj vstupeniek: www.ticketportal.sk/Event/What_is_Mydy_Rabycad_Tour_Bratislava.

Pred rokom vydali oceňovaný album M.Y.D.Y., pred pár týždňami sa prihlásili so živým záznamom z Colours of Ostrava, ktorý je k dispozícii na YouTube

Na domáce turné s jednou slovenskou zastávkou sa pripravili veľmi zodpovedne. Klávesista Nèro Scartch shrnuje: „Americké a holandské turné, speciální koncerty na Metronome festivalu nebo Colours of Ostrava, to vše s novým materiálem z alba M.Y.D.Y. Máme toho za sebou fakt hodně a byla to pro nás obrovská škola. Nyní se ve zdaleka nejlepší kondici vracíme do klubů, abychom odehráli turné napříč celou naší zemí. Poprvé plně v naší režii a podle toho to bude vypadat. Strašně moc se těšíme!” Zpěvačka Žofie Dařbujánová potvrzuje: „Bude to náročné, ale věřím, že o to emotivnější. Zejména po tom, co jsme letos v létě oslavili šest let na společné cestě. Navíc nás na většině zastávek podpoří naši noví oblíbenci Noisy Pots. Těšíme se moc! Přijďte oslavovat s námi!”

Napriek svojmu nízkemu veku majú Mydy Rabycad za sebou 3 úspešné albumy. Hrali na prestížnych festivaloch Glastonbury a Sziget, vystúpili v Južnej Kórei, Turecku aj Egypte. Tento rok zaznamenali famózny úspech na Festival International de Louisiane v USA a absolvovali prvé klubové turné po Holandsku, vrátane vystúpenia v legendárnom amsterdamskom klube Melkweg. Po úspešných koncertoch na veľkých letných festivalových scénach prichádza „What is Mydy Rabycad? Tour“, aby ponúklo fanúšikom koncentrovanú energiu a priamy kontakt s nespútanou energiou ryšavovlasej kráľovnej a jej spoluhráčov.

Mydy Rabycad, teda Žofia Dařbujánová, Mikuláš Pejcha, Jan Drábek a Nèro Scartch, spoločne hrajú 6 rokov a ich unikátny sound dotvárajú dnes už nepostrádateľní stáli hostia bubeník a producent albumov kapely Tomáš Konůpka, gitarista Ondřej Slánský a v neposlednej rade Papa Kush, zvukár kapely, ktorý pozdvihuje zvukárske remeslo na úroveň ďalšieho hudobného inštrumentu.

Více informací:
www.mydyrabycad.cz
www.facebook.com/MydyRabycad
https://instagram.com/mydyrabycad
https://youtube.com/mydyrabycad
https://twitter.com/mydy_rabycad

“What is Mydy Rabycad? Tour”

2018

14. 09.             Music Klub Kotelna, Litomyšl

21. 09.             Soul Music Club, Jihlava

26. 09.             Cairo Jazz Club, Egypt

28. 09.                         S-Klub, Olomouc

29. 09.                         Tři Opice, Vsetín

05. 10.             Klub Na Rampě, Jablonec nad Nisou

26. 10.                         Žlutý Pes, Pardubice

30. 10.                         Lucerna Music Bar, Praha

03. 11.                         Buena Vista Club, Plzeň

10. 11.                         Klub Labe, Hořovice

16. 11.             Vonwillerova Továrna, Žamberk

17. 11.             M-Klub, Vysoké Mýto

24. 11.             Schnauzug, Switzerland

28. 11.                         Metro Klub, Brno

30. 11.             Zkušebna, Vroutek u Podbořan

05. 12.             Atelier Babylon, Bratislava

2019

22. 02.                         Roxy Club, Třebíč

01. 03.                         K2, České Budějovice

09. 03.            M-Club Valašské Meziříčí

29. 03.                         La Fabrique, Hradec Králové

Zdroj: TS