World Music from Slovakia: Úspešný minifestival slovenskej world music.

V stredu 4. februára odštartoval projekt World Music from Slovakia veľkolepým koncertom. Za účasti zahraničných promotérov z Čiech, Maďarska, Poľska a Rakúska a s podporou fanúšikov, ktorí zaplnili Ateliér Babylon, sa predstavili štyri špičkové etno kapely zo Slovenska: Pressburger Klezmer Band, Muzička, Acoustic Gangsters a Banda.

Koncert mal skvelú atmosféru a diváci živo reagovali na všetky kapely, ktoré sa líšili svojím repertoárom a každá z nich predstavovala inú časť pestrej a unikátnej podoby slovenskej world music.

IMG_8819

Mimoriadny ohlas u publika bol dôkazom toho, že je to životaschopný žáner, ktorý je dôležité podporovať a naďalej propagovať slovenské kapely doma i v zahraničí. Organizátori koncertu by radi predstavili aj ďalších interpretov tohto žánru, čo bude určite prínosom pre lepšie zviditeľnenie tejto časti hudobnej scény a dobrou správou pre jej fanúšikov.

IMG_8865

Zahraniční promotéri ocenili výbornú atmosféru podujatia, veľký podiel mladých ľudí v publiku a úroveň slovenských interpretov, o ktorých prejavili záujem a zazneli aj prvé ponuky na vystúpenia v zahraničí.

IMG_8707

Veľkým úspechom pre projekt World Music from Slovakia je aj zapojenie sa do medzinárodného networku world music v Európe a šanca prezentovať našu hudobnú scénu na historicky prvom oficiálnom zastúpení Slovenska na veľtrhu World Music Expo WOMEX 2015 v Budapešti.

Zdroj: Amity o.z.