WOMEX v Katoviciach sa už nevie dočkať slovenských účastníkov

Už len niečo vyše mesiaca zostáva tým, ktorí chcú akýmkoľvek spôsobom oficiálne reprezentovať slovenskú world music na tohtoročnom World Music Expo (WOMEX). Tak pozor, nepremeškajte svoju príležitosť a zažite unikátnu atmosféru najväčšieho veľtrhu zameraného na world music. Podujatie, ktoré putuje po európskych mestách už viac ako dvadsať rokov, sa tento rok bude konať v poľskom meste Katovice 25. – 29. októbra 2017.

Na vlaňajšom veľtrhu v Santiago de Compostela sa zúčastnilo 2400 delegátov z viac ako 1400 firiem z 95 krajín sveta, tisícky manažérov, producentov, vydavateľov, novinárov, ale hlavne hudobníkov a ich fanúšikov. Každý rok sa na niekoľkých scénach WOMEX-u odohrá okolo 60 koncertov hudobníkov z rôznych krajín, ktorých vyberá rotujúca porota zložená z tzv. „siedmich samurajov“. V roku 2015, keď sa veľtrh po prvýkrát konal v bývalej východnej Európe, v Budapešti, očarilo jeho účastníkov aj Pacora Trio zo Slovenska. Ak sa umelci, ktorí by chceli na tohtoročnom poľskom vydaní WOMEX-u hrať, zaregistrujú najneskôr do 17. marca, majú šancu zopakovať jeho úspech.

Čo na to treba? Hlavne správne vyplniť prihlášku, ktorej súčasťou je okrem poplatku aj dostatočné množstvo promo materiálov a – samozrejme – nahrávky a videá, ktoré si vypočujú a pozrú porotcovia. Konkurencia je síce veľmi silná, ale kto to neskúsi, ten si na WOMEX-e nikdy nezahrá!

Okrem aktívnych hudobníkov sa môžu prihlásiť so svojimi príspevkami aj účastníci konferencie, ktorých tiež vyberá odborná porota – deadline je rovnaký ako pre hudobníkov. Tohtoročnými témami konferencie konanej v angličtine sú from basics to backgrounds, from live to recorded, and from roots to visions. Nuž a do tretice, prihlásiť sa môžu aj dížeji, ktorí si svojím setom trúfajú zaujať a zabaviť účastníkov veľtrhu. Poslednou možnosťou, ako sa dostať bez zaplatenia účastníckeho poplatku na WOMEX, je doručiť organizátorom svoj dokumentárny, hraný či animovaný hudobný film do 31. marca 2017. S vyplnením prihlášok záujemcom ochotne pomôže platforma World Music From Slovakia (womusk.sk), ktorej zástupcovia majú skúsenosti z veľtrhu.

Samozrejme, že na WOMEX-e majú dvere otvorené aj vystavovatelia, vydavatelia, promotéri a ďalší ľudia z hudobného priemyslu zameraného na world music, či už si zarezervujú vlastný stánok, alebo len tak budú obchádzať potencionálnych obchodných partnerov s promo-materiálmi v taške. 

No a poslednou, ale určite spoľahlivou možnosťou, ako sa na WOMEX „prepašovať“, je kúpiť si lístok na niektorý z koncertov ako divák, vychutnať si to najlepšie z world music hudby a pritom sa len tak mimochodom zoznámiť s niekým, kto má spoločné hudobné chúťky alebo nápady. 

Katovice sú za rohom a už na vás čakajú! Pre viac informácií kontaktujte platformu World Music from Slovakia (WOMUSK), ktorej členovia vám ochotne pomôžu.

https://www.womex.com/about/womex

Zdroj: Womex