Wilsonic Festival: Kde sú všetci?

Vyrástli z nás deti mesta, ktoré svoje hlavy otáčajú smerom k obrazovkám rovnako, ako slnečnice otáčajú tie svoje za slnkom. Kvitneme si v kvetináčoch našich podnájmov, výdatne a non-stop vyživovaní hyperstreamom podnetov dôkladne absorbovaných zo sociálnych sietí, blogov našich spoluspiklencov a pravidelne zalievaní drinkami v spleti nočných klubov, ateliérov a skúšobní – ostrovov nášho vkusu.

Ilegálne burzy platní a kaziet vystriedali napálené cédečka, peer-to-peer siete, internetové fóra, podcasty a obchody s digitálnym obsahom. No my sme stále tu, so slúchadlami na ušiach v električke alebo v práci, filtrujeme balast a kàmime sa hudbou podľa vlastných individuálnych preferencii, bezdrôtovo neustále prepojení s tými, ktorí zmýšľajú podobne. Je to základná psychohygienická línia obrany potrebnej pre život v džungli vizuálneho spamu billboardov a banalít prúdiacich okrem iného aj z reproduktorov autobusových zastávok.

Nie sme však digitálni pustovníci. Chceme byť poznaní. Sme nonstop v priamom prenose a zdieľaním zanechávame stopy v streamoch našich virtuálnych priateľov. Sme zvedaví, kto všetko zdieľa naše nadšenie, s kým sa kedy znova zvítame a kto bude k tomu celú noc určovať bpm našej zábavy. Víkend čo víkend a niekedy aj uprostred týždňa sa takto v rôznych personálnych kombináciach a na rôznych destináciach schádzame, aby sme aspoň na chvíľu utiekli medzi svojich. Zabávať sa, tancovať, počúvať, vymieňať si názory, nápady a viesť reči o veciach, o ktorých si s väčšinou kolegov v práci asi ťažko vymeníme viac než pár štekov.

Sme difúzny kmeň, migrujúci medzi klubmi, žúrmi, festivalmi a mestami. Často vieme o sebe aj keď sme sa nikdy osobne nestretli. Môže to však byť aj úplne inak. Mohli by sme sa opäť raz všetci stretnúť. Napríklad v záhrade.

Veď sme sa už tri roky nevideli.


Wilsonic Festival
15-16 Jun 2012
Design Factory Garden
Bratislava
– limitovaná kapacita
– prvá séria dvojdňových permanentiek za 29 €
– predpredaj : www.tixy.sk

Wilsonic 2012

Zdroj: Wilsonic
Publikoval: Redakcia GREGI.NET