Who’s Afraid of Detroit? 


Touto parafrázou názvu známeho tracku vám dávame do pozornosti, že posledný májový víkend prinesieme originálny zvuk tejto kolísky techna k nám na Slovensko, a to hneď na dvoch miestach. Po niečo vyše troch rokoch od svojej poslednej návštevy k nám totiž opäť, už po tretí krát, zavíta americký dj, hudobník a producent Chris O’Grady aka CounterpoinT. Poďme si ho najprv v krátkosti predstaviť:

Chris O’Grady aka Counterpoint a narodil a vyrastal na predmestí Detroitu (štát Michigan). V piatich rokoch začal hrať na husle, v jedenástich na krídlovku, v dvanástich na saxofón a v štrnástich na gitaru. Vychádzajúc z prostredia klasickej hudby a so skladateľským a muzikantským nadaním, sa začal obzerať po kapelách, s ktorými by mohol hrávať. Keďže sa nikdy neuspokojil s tradičným rockom, zozbieral si bicie automaty a syntetizátory, a začal pracovať na vlastnej tvorbe.

counterpoint1

Po djingu na rôznych detroitských akciách, mu bolo v roku 1998 ponúknuté stať sa rezidentom v Motor Lounge, ktorý získal od Urb Magazine ocenenie ‘Najlepší Klub Ameriky’. Počas jeho štúdií v Michigane stretol francúzske dievča, s ktorým sa v roku 2000 odsťahoval do Paríža. Tu sa stal rezidentom v klube Korova pri Champs-Élysées.

Náhodné stretnutie s Kentom Williamsom (Chaircrusher) mu prinieslo príležitosť vydať jeho prvý release pod hlavičkou Cornwarning Records. V roku 2001 sa kvôli získaniu titulu v obore Záznamové Umenia (Recording Arts), presťahoval do Londýna, kde spolu s FDX organizoval akcie, a robil konzultanta a rozhodcu pre Movida Corona Dj Competitions.

counterpoint

Po získaní akademického titulu, sa presťahoval spät do Paríža, kde pôsobil ako dj pre Corona Event, a popritom sa začal zameriavať na vlastnú produkciu. Counterpointov remixEl Faroukiho Instinct EP, ktorý vyšiel v roku 2006, zožal výbornú kritiku. Chris sa neskôr spojil s Paulom Wiltshireom vo formácií Visko City, ktorých remix pre DJ Exacta sa ocitol na kompilácií Sounds of Playboy pre Ministry of Sound. Z Detroitu do Paríža, Londýna a potom naspäť do Paríža. Christopher sa nedávno oženil s francúzkou, ktorú stretol v Detroite a spoločne sa presťahovali do Dublinu, kde je CounterpoinT rezidentom v klube Rogue ako súčasť zoskupenia Ghetto Jackin’ Collective.

25. a 26. mája poctí tento príjemný chlapík a milovník dobrého piva dva slovenské kluby svojou návštevou. Nebude osamotený – v oba dni sa spolu s ním na lajnape objavia domáce mená, ktoré samé o sebe sú zárukou kvality. See below.. Už teraz sa tak môžu na ďalšie vydanie obľúbenej akcie Session tešiť obyvatelia Púchova a blízkeho okolia a v sobotu sa presunieme do Bratislavy, kde v komornejšom duchu odpálime druhé vydanie rezidentnej noci Headroom v Radosti. Ďalšie detaily sa dozviete v správny čas a na správnom mieste – tvojom obľúbenom portále. Stay tuned and put your hands up for Detroit!

• SESSION+
• COUNTERPOINT ( Ghetto Jackin Collective, Detroit, USA )
• WYCHITAWACS & LUHO ( Housemusic.sk )
• BELLY ROBBER ( Housemusic.sk )
• LIBOR FIALA ( Plasticpuls.sk )
• SOUTHBOY ( Housemusic.sk )
• CIMY ( Luxury resident )
FRIDAY 25TH MAY 2012SHAKA CLUB – PUCHOV CITY
ENTRY €3 BEFORE 23PM // €4 AFTER
TICKETS ON THE DOOR ONLY 


Udalosť na facebooku

session

•HEADROOM
• COUNTERPOINT ( Ghetto Jackin Collective, Detroit, USA )
• MONOIDE ( !“@.*!% )
• SOUTHBOY ( Housemusic.sk )
• BELLY ROBBER ( Housemusic.sk )
• CIMY ( Luxury Resident)
SATURDAY 26TH MAY 2012
RADOST – BRATISLAVA CITY
Udalosť na facebooku

headroom

Zdroj: Jozef Kucharik
Publikoval: Redakcia GREGI.NET