Warehouse technoparty Komiks stavia na atmosfére – poprvé v Brne

Trend netradičních párty, které se odehrávají v pop-up clubech, skladištích či opuštěných továrních halách dorazil i do Brna. Komiks se vymyká běžné klubové párty, staví na unikátní atmosféře a spojuje několik světů dohromady: techno, video art, komiks a opuštěné budovy. Brněnská edice párty vypukne 19. února od 20:00 v Malé Americe – staré nádražní budově na Nových Sadech.

„Brno zažije party, která míchá různé subkultury, styly a dramaticky se liší od běžných klubovek. Návštěvníci se mohou těšit na uměleckou instalaci Ondřeje Ševčíka nebo set DJ Edwarda z Giegling. Unikátní atmosféru pak ještě umocní kouzlo nádražní budovy z roku 1897, ve které se Komiks koná,“ láká na ojedinělou party jeden z pořadatelů Marek Schwa.

d4b441b1-f4e2-4318-98cb-f0ce65ad01d3
VIS – to je dnes poznávací znamení audiovizuálního umělce Ondřeje Ševčíka. Za zkratkou VIS se ukrývá zázrak zvaný optická elektronická zpětná vazba. Jednou v noci při studiích FAMU Ondřej přemýšlel, co se stane, když otočí kameru proti televizi. Před očima se mu zjevil nekonečný útvar, který si ho podmanil, jev, ze kterého dodnes vychází Ondřejovi instalace a projekce.
Gilles Aiken, berlínský DJ z labelu Giegling, spíše známý jako Edward, je hlavní hvězdou hudební části Komiksu. Rukopisem Edwarda jsou temné klubové tracky s hluboko zařezávajícím se groov.  Supportem Edwardovi budou především HRTL live (Bukkotapes.com) a v Brně velmi oblíbená Eva Porating (radio1.com). Na DJ stage se ještě objeví pořadatelé Komiksu – Schwa, Fatty M a Lumiere. O světla se postará XYZ project. Afterparty bude v populárnímVibe Clubu.

fb event:https://www.facebook.com/events/141302699581184/

4663960d-70ad-4c21-aeef-d0c4afd9b684

Zdroj: Sad Boyz Industries