Wandererove Segry: Zoznámte sa so slovenskými folk rockerkami, ktoré spievajú česky.

Sú mladé, talentované, pochádzajú z Prešova a Košíc a dnes oficiálne uverejnili svoj debutový singel Slunečnice. Reč je o dievčenskej folk rockovej skupine Wandererove Segry. Najmladšia členka, speváčka Natalie Klotková, študuje ešte na základnej škole. Zapamätáte si ich aj preto, že hoci sú Slovenky, spievajú po česky a k svojmu prvému singlu Slunečnice natočili svojpomocne animované lyric video.

„Slunečnice sú jednou z prvých pesničiek, ktorú sme zložili v češtine. Máme veľa vlastných pesničiek, ale túto sme si vybrali, pretože nám v nej nič nechýba a sme s ňou maximálne spokojné,“ hovorí o novinke speváčka Natalie Klotková. Svojpomocne k nemu tiež natočili animované lyric video na štýl bábkového divadla. „Má to vyzerať ako amatérsky film. Robili sme to na štýl úplne prvých rozprávok,“ dopĺňa basgitaristka skupiny Anett Fabianová.

Skupinu Wandererove Segry tvoria speváčka Natalie Klotková, gitaristka Nikol Klotková, klávesáčka Adrienne Klotková, bagitaristka Anička Fabianová a akordeonistka Mishelle Fabianová. Spoločne sa predstavujú okrem vlastných priezvísk pod pseudonymom Wandererova. Hudobne vychádzajú z mnohých štýlov a svoju hudbu pomenovali ako smích, láska a folk´n´roll. Spočiatku skladali v angličtine, napokon prešli plynule na češtinu. „Náš otec je Čech, takže je to pre nás prirodzený jazyk. Ale po hudobnej stránke nám čeština príde flexibilnejšia a lepšie sa nám v nej skladá. Samozrejme to nie je čistá spisovná čeština, často do nej naschvál vkladáme slovenské slová,“ prezradila väčšinová autorka hudby a textov, gitaristka skupiny Nikol Klotková.

Wandererove Segry momentálne pracujú v štúdiu Umpax na svojom debutovom albume, ktorý by mal vyjsť v budúcom roku. Svoju hudbu opísali ako spleť štýlov – folku, rocku prípadne až punku s kúskami ľudovej hudby siahajúcej k hippies. „Inšpirujeme sa tým čo momentálne počúvame. A keďže už máme veľa vlastných skladieb, snažíme sa, aby boli rôznorodé. Väčšinou prinesiem nejaký nápad na gitare a ten potom spoločne rozpracujeme. V každej pesničke nechávame vyniknúť každú členku skupiny so svojim nástrojom,“ dodáva gitaristka.

redakciu informoval PR manažér Edo Kopček
foto: archív Wandererove Segry