Wandererove Segry vydali emotívny videoklip k piesni Večernice.

Dievčenská hudobná skupina Wandererove Segry vydala minulý týždeň videoklip k baladickej piesni Večernice. Pieseň sa odlišuje od ich doterajšej tvorby.

Kapela svojimi doterajšími singlami dokazuje inakosť svojej tvorby. O tom svedčí aj ich najnovšia skladba Večernice. Opisuje príbeh ženy odsúdenej za jej vieru v lásku. “V texte sa spájajú prvky viacerých slovanských jazykov. Inšpiráciou mi bol folklór a mytológia.” vysvetľuje autorka skladby, gitaristka Nikol Klotková.

V hlavnej úlohe hviezdi speváčka Natalie s dvoma tanečnicami

Vo videoklipe sa prelínajú zábery kapely a tanca. “Scénická choreografia je inšpirovaná textom piesne, ktorú som vytvorila spolu s herečkami košického konzervatória Jozefa Adamoviča Emily Drobňákovou a Kristínou Jackovou.” vyjadrila sa speváčka kapely Natalie Klotková. “Natáčanie videoklipu sme sa rozhodli vziať do vlastných rúk.” vysvetľuje basgitaristka Anett Fabianová, študentka filmovej školy v Košiciach. “Na spoluprácu sme opäť prizvali kameramanku Alex Lee Michalíkovu, ktorá sa s nami už v minulosti podieľala na projektoch.” dodáva.

Hudbu ku klipu kapela nahrávala počas natáčania. “Snažili sme sa v nahrávke zachovať energiu koncertu, preto sme hudbu nahrali formou live session. “ rozpráva akordeonistka  Mishelle Fabianová

Do svojho videoklipu si dievčatá vybrali priestory Evanjelickeho kolégia v Prešove, čo samotnej piesni pridalo na väčšej hĺbke.

Názov EP albumu bude Nebe na zemi

Wandererove Segry v súčasnej dobe pracujú na vydaní EP albumu, kde sa budú nachádzať napríklad už vydané single Wanderer a Slunecnice.

Wandererove Segry môžete najbližšie vidieť 30. Novembra v Kulturparku v Košiciach spolu s českou kapelou Vesna.

Udalosť na facebooku ku koncertu: 
https://www.facebook.com/events/1374768352673477/

Zdroj: TS