Vypredaný koncert Polemicu v Bratislave: Nový album krstila legenda Robo Grigorov a Zuzana Smatanová.

POLEMIC SONY XPERIA TOUR 2013 má za sebou už šesť vydarených koncertov. Medzi nimi aktuálne i vypredanú šou v Bratislave spojenú s krstom nového albumu HEY! BA-BA-RE-BOP, ktorú si mohli vychutnať fanúšikovia počas uplynulého víkendu.

Presne uprostred jarnej koncertnej šnúry sa skupina Polemic na chvíľu zastavila, aby slávnostne pokrstila novinku vo svojej diskografii s názvom HEY! BA-BA-RE-BOP. Na výnimočný okamih si chalani z kapely vybrali beznádejne vypredaný bratislavský koncert, kde zahrali naživo najnovšie skladby pred tisíckou fanúšikov. Hoci skupina, oslavujúca 25 rokov existencie, videla už „x“ vypredaných koncertných hál, jej členovia priznávajú, že spomínaný večer bol jeden z tých výnimočných, ktoré sa nadlho zapíšu do ich pamäti. Priamo na pódiu si kapela po krste pripila s Bacardi Oakheart.

V bratislavskom MMC nás privítal naprataný klub, z čoho sme mali miernu nervozitu, lebo v publiku bolo veľa našich známych aj priateľov či členov rodín,“ rozpráva Peter „Petko“ Opet na margo piatkovej šou.  „Samotný koncert bol veľmi euforický, v publiku to vrelo a to je pre nás voda na mlyn. V našom muzikantskom živote je energia publika počas koncertu to najkrajšie, čo dostávame za našu snahu späť. To sa presne v ten večer odohralo!“ ďakuje aj v mene svojich kolegov fanúšikom na diaľku.

„Keď som v roku 1981 ľudom hovoril, že reggae bude hudba, ktorá sa bude hrať ešte aspoň 30 rokov, všetci sa mi smiali. Keď som hovoril, že reggae jedného dňa budú hrať  všade na svete, všetci sa mi smiali,“ začal svoju reč krstný otec i jeden z hostí albumu HEY! BA-BA-RE-BOP, legendárny hudobník Robo Grigorov, sprevádzaný búrlivým potleskom publika.

„Takže, nech sa mi už nikto v živote nesmeje!“ dodal, a vzápätí zaželal novej platni:  „Myslím si, že toto je jeden z najlepších albumov skupiny Polemic. Je naozaj výborný!  Polemicu by som poprial, aby fungoval minimálne ďalších 25 rokov, a aby stále hrali reggae aj ska, aby im to fungovalo tak ako to funguje, aby mal Bejzo vždy taký dobrý oblek, a samozrejme, aby to celé Mireček (zakladajúci člen Polemicu) ďalej riadil. To je ináč šedá eminencia Polemicu, pozor! /smiech/. Takže prajem tomuto albumu všetko najlepšie na svete, aby fungoval, aby išiel, aby hral. A aby ho rádiá hrali a nehanbili sa za svoj vlastný jazyk,“ ukončil svoje prianie a odovzdal slovo krstnej mame, a ďalšiemu hosťovi na doske, Zuzane Smatanovej: „Ja sa veľmi teším, že môžem krstiť tento vynikajúci album, a že som vôbec jeho súčasťou. Želám si hlavne, aby mal Polemic stále takých výborných fanúšikov“! dodala. „To je veľká pravda – pretože Polemic tvoríte hlavne vy!“ zakontroval jej Grigorov, držiac CD, aby ho mohla symbolicky pokrstiť kokosovým mliekom.

Po vydarenom, viac ako dvojhodinovom koncerte si SKA partia vychutnala afterparty s priateľmi, aby si hneď na druhý deň pobalila veci, a presunula sa do ďalšej zastávky svojho  turné. „Na afterparty sme niektorí potiahli do svitania, a v sobotu večer v Žiline to bol takmer double, v SMERR pube výborná atmosféra šliapajúca na päty krstnému večeru,“ smejú sa chalani z kapely, ktorí sa tento týždeň s celým ansámblom sťahujú do ďalších miest, tentokrát za fanúšikmi na strednom, severnom i východnom Slovensku.

Termíny a miesta POLEMIC SONY XPERIA TOUR 2013:
19. 04. Čadca – Šport. hala pri futb. štadióne, ul. Športovcov 2581
20. 04. Martin – Kozel Pub
24. 04. Prešov – Bizarre
25. 04. Košice – Collosseum
26. 04. Nové Mesto nad Váhom – Za rampami
27. 04. Hruštín – DK
04. 05. Partizánske – SPY Club

Zdroj: SOUL FOR SHOW
Foto: Zdenko Hanout