Vypočujte si hit plný esencií Nocadeň.

Slovenská skupina Nocadeň pripravuje hitový album a čakanie naň sa rozhodli fanúšikom spríjemniť silnou, emotívnou pesničkou V nás. Tá v sebe nesie všetky esencie toho, čo majú ľudia radi v pesničkách tejto formácie.

Po vypočutí si ju zaradíte medzi hity akými sú Nestrieľajte do labutí, Buď hviezda, Steny alebo Slová už nevravia nič. Potvrdzujú to aj nadšené reakcie fanúšikov na sociálnych sieťach. Eufórickú radosť z tejto pesničky má aj samotná kapela.

„Pre mňa bolo už prvé vypočutie demo nahrávky veľkým zážitkom. Niektoré naše pesničky mi časom zovšedneli, ale táto patrí k tým, ktoré milujem a vedel som, že je a bude výnimočná. Jej sila tkvie v priamočiarosti a v tom, že sme zachytili emóciu, ktorú sme mali v skúšobni. Naše duše sú v nej tak trochu zaliate ako pečať,“ priznáva bubeník Peter Gufrovič.

Skladbu otextoval už tradične Rasťo Kopina a hudbu zložili spoločne s bratom Robom. Úplne prvotný nápad vznikol pred dvomi rokmi, krátko po výročnom koncerte v divadle. „Skúšal som si vtedy rôzne kombinácie efektov a zrazu sa objavil ten správny zvuk. Po niekoľkých minútach prišiel ten pravý akord a po chvíli už bola jasná harmónia v slohe,“ spomína Robo Kopina na večer v skúšobni, ktorý vtedy trochu podcenil situáciu a nemal si tento nápad ako nahrať. „Radšej som prestal s hraním a ´letel´ som k svojej priateľke Sabke, aby som si to u nej nahral,“ dodáva gitarista.

nocadeň

 

Proces nahrávania bol však pomerne zvláštný. Nocadeň nahrali základ skladby a rozposlali ho rôznym klávesákom. Na nahrávke sa tak stretávajú ľudia, ktorí sa možno ani nepoznajú. Martin „Isobutan“ Krajčír z The Ills, Kubo Tvrdík z kapely Billy Barman, Martin Husovský z Komajoty, či Matúš Pavlík z Peter Bič Project.

Zdroj: Edo Kopček z agentúry Bee Production
Foto: Jaro „Jaris“ Vaľko