Vyk non, Acute Dose a 52 Hertz Whale @ FUGA, úterý 13.6.2017!

Pokračujeme v občasníku ozvěn ostravského festivalu Chee Chaak v Bratislavě. Po shoegazeovém tornádu At Bona Fide, vídeňských Snoww Crystal a Pacino z Orlové máme tu čest ve Fuge přivítat Vyk Non z Londýna a brněnsko-šumperské Acute Dose, kteří svým posledním albem na české indie scéně způsobili slušný poprask. Obě kapely doplní domácí 52 Hertz Whale s hostujícím druhým kytaristou z kapely Max Bazowski.

VYK NON (UK)

Ostrá čtyřka kluků a holek z Bristonu, Východního Londýna a Ostravy. Říkají o sobě, že hrají art-punk a za poslední rok si vypěstovali slušnou reputaci na londýnské scéně.
U Vyk Non najdeš v rámci post punkových základů: silné refrény, stěny noise rockových kytar a sugestivní pódiovou performance, kterou teatrálně řídí zpěvák Charles.
Kromě EP This Is Your Room, které vyšlo minulý rok v srpnu, mají za sebou dva singly. Ten aktuální se jmenuje Toxic Masculinity, a je jedním z nejvýbušnějších tracků, který Vyk Non nahráli.
Připrav se na moderní post punk se zvukem jdoucím až třeba k Theatre of Hate, Magazine nebo Protomartyr.

This Is Your Room EP: https://soundcloud.com/vyknon/sets/this-is-your-room-ep
Web: https://www.vyknon.com/

ACUTE DOSE (CZ)

Acute Dose jusou v současnosti jednou z nejsledovanějších kapel na CZ/SK scéně. Na konci minulého roku vydali své druhé album, které překvapilo svojí vyspělostí a dotaženou zvukovou produkcí. Relativně uhlazené album navíc jen naznačuje jakým směrem se mohou ubírat koncerty nezaměnitelné svojí výbušností.
„Kytarové hrátky Lukáše Palána často odkazují na šestistrunné velikány, jako jsou John Frusciante, Omar Rodriguez -Lopéz, či kapelu Minus The Bear. Svižné bicí jsou podpořeny zemitou baskytarou, která místy dodává zmiňovaný soulový (First Rap) či dubový (Croatian) nádech. Mezi vším vykukuje velmi specifický, místy líný, jindy až teatrální vokál Davida Pšenčíka, který kapele dává výraznou tvář.“

II LP: https://acutedose.bandcamp.com/
Web: https://www.facebook.com/AcuteDose

52 HERTZ WHALE + host

Tohle vystoupení „Velryb“ bude trochu jinak. Zajímalo tě někdy, jak by hoši mohli znít se dvěma kytarami? Teď si to můžeš ověřit – druhou kytaru si vezme do ruky Adrian Bazowski. Kluci mají navíc před vydáním nové desky, takže mají rukávy plné es, a podle posledních koncertů jsou ve vynikající formě.

52 Hertz Whale: https://52hertzwhale.bandcamp.com/releases

Event: https://www.facebook.com/events/309934792752538/
https://cheechaakfest.com/

Zdroj: Organizátor