SHOEGAZE A ŠPINAVÉ GITARY 21. JANUÁRA VO FUGE: SNOWW CRYSTAL, AT BONA FIDE, PACINO!

V sobotu 21. januára sa v bratislavské Fuge odohrá ďalší gitarový večierok pod taktovkou AVA kolektívu. Hosťami budú tentoraz Snoww Crystal z Viedne osobito nadväzujúcí na tradíciu klasického shoegazeu, At Bona Fide z Ostravy, ktorí si svojím temným noiserockom za posledné roky vybudovali zvučné renomé, a devadesátkové indie gitary Pacino (ktoré ste tento rok mohli zastihnúť napríklad na Creepy Teepee).

Zároveň ide o ozveny ostravského festivalu Chee Chaak Fest (odohrávajúcim sa vo vítkovickom areáli Hlubina), stabilne objavujúcim čerstvé kapely alebo naopak dovážajúcim svetová indie mena (Clinic, My Disco, No Joy) žánrovo niekde od psychedélie cez math-rock až po shoegaze.

Snoww Crystal (AT)

Zasnené gitarové tiene, pohlcujúci reverb a cukrkandlové vokálové linky poháňané repetetívnou rytmikou. Éterická zimná hudba, ktorá pokračuje v odkaze kapiel ako My Bloody Valentine, Ride alebo Slowdive.

Súhra krehkých vokálov utopených vo vlnách gitarového cukru môže náladou niekomu pripomenúť aj legendárny estónsky zbor Reina Fukse – Pia Fraus, ktorý patrí k tomu najlepšiemu z druhej generácie shoegazu a.k.a. obdobia, kedy sme hltali Radio Dept. a iné sladkobolné gitarové záležitosti. Top shoegaze z Viedne s členmi Black Fjords a Radian.

Viac info:
https://snowwcrystal.com/
https://snowwcrystal.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/snowwcrystal/
https://soundcloud.com/snowwcrystal

At Bona Fide (CZ)

Najostrejší český shoegaze sa po rokoch vracia do Bratislavy. Ich krvnou skupinou je A Place To BuryStrangers, My Bloody Valentine alebo noiserocková psychedélia Jesus And The Mary Chain. Tešte sa na velký dym!

Viac info:
https://cheechaakfest.com/atbonafide/

Pacino (CZ)

Gitary z Orlové, velkí fanúšikovia Lou Barlowa a 90’s indie. Devízou Pacino je schopnosť skladať silné songy s jednoduchými a pritom nebanálnymi textami. Silný hitový potenciál doťahuje robustná rytmika a chytré riffy, ovplyvnené post-hardcoreovými klasikami ako Polvo alebo Seam.

Viac info:
https://pacino.bandcamp.com/
https://cheechaakfest.com/pacino/

AVA kolektiv
https://www.avavava.cz/
https://www.facebook.com/avantyry/
https://www.mixcloud.com/AVAntyry/
https://soundcloud.com/avakolektiv

Zdroj: AVA kolektiv