Vyhlásenie webu Gregi.net k zrušeniu narodeninovej akcie Birthday party 23.4.2003 v Eláme.

S ľútosťou a sklamaním Vám oznamujeme, že pripravovaná oslava nášho ročného pôsobenia na slovenskom Internete sa na akcií Music is Everything v Elame 23.4.2004 neuskutoční … Prečo?! Otázka padla na zakladateľov akcie Marošovi Glaubicovi a Martinovi Haberlandovi.

Vysvetlenie, ktoré sa nám dostalo nás zarmútilo. Dva týždne pred akciou, po tom čo máme za sebou 3/4 kampane, vydané alebo pripravené články, rozhovory, narodeninové dary nás šokovalo a preto Vám ho prinášame všetkým, ktorí ste sa na oslavu tešili, poprípade chystali alebo iba zaregistrovali danú akciu:

M. Glabic: „Music je naša akcia, ktorú sme si ja a Maťo založili aby sme si spolu mohli hrať čo sa nám páči. Postupne sme začali pozývať hostí a neskôr sa Music rozšíril na dva floory. Nechceme aby bol Music úplne komerčne zameraný a tomu zodpovedajú aj naši hostia. Vedenie klubu nám to oznámilo ako fakt, že budete robiť narodeninový floor na našej akcii (akciu organizuje 50/50 klub elám a Glaubic z Haberlanadom … pozn. autora) a DJs, ktorých ste si tam vybrali nezapadajú do našej predstavy. Ďalšie je, že si neprajeme aby sa Váš web spájal s našou akciu (známka Music is Everything je vlastnená Elám klubom, ktorý s tým nemal nikdy problémy, pozn. autora), aj keď ste jej v poslednom roku reklamou dosť pomohli.“

Na otázku aká je predstava nám nevedel alebo nechcel Maroš odpovedať. Jeho a Martinov postoj sa dostal na bázu odpovedí typu: „Je to naša akcia – naše dieťa a bude ako chceme mi, to že veľa ľudí príde a bude sklamaných, nám nevadí, nejako to prežijeme„. My ako organizátori akcie, sme sa márne snažili dohodnúť, nepomohli ani desiatky návrhov, ústupkov, telefonátov…

Nás osobne mrzí hlavne tento postoj a nie ani tak to, že sme sa to dozvedeli dva týždne pred akciou, keď už bolo všetko pripravené, že sa proste ruší. Boli pripravované vlastné narodeninové tracky a sety, dokonca sme pre Vás pripravovali electronic live performence jedného z Djov, ktorý mal zintenzívniť hudobný zážitok pomocou Vašej spätnej väzby a vačšej kontroly nad hudbou ako je to pri gramofónoch. Celkovo bol floor od začiatku ladený k akcii Music Is Everything.

Chceli sme pre Vás priniesť troška našeho narodeninového osvieženia, ale dosť neskorým zaujatím určitého postoju voči našej myšlienke sme Vám to nedokázali splniť a doviesť do konca, čím sa Vám ospravedlňujeme. Aj za ostatných, ktorým asi stúpla sláva do hlavy… Samozrejme, chyby boli aj na našej strane, hlavne tie komunikačné, ale všetko sa dá vyriešiť, keď sa chce. Bohužial táto snaha nebola aj na druhej strane H&G, ktorí si celkovo stále protirečili v tom, čo im vadí.

Sledujeme housové akcie pomaly viac než 10 rokov v elam klube, ktorý stale považujeme za našu Alma Matter, ktorú chceme podporovať aj naďalej.

Naskytá sa otázka či náhradné narodeniny budú a kedy? Bolo by správne, aby boli, ale náhradný termín zatiaľ ešte nie je stanovený… Preto sledujte svoje obľúbené hudobné weby a budeme prví čo sa dozvedia viac…

Ďakujeme za pochopenie … ľudia okolo ::: music is everything … gregi.net :::