Reggae Callin’ v Klube Dole: prvé narodeniny aj krst debutu speváka Junior Smile.

Pozitívne vibrácie reggae a dancehall music rozozvučia v piatok 22. mája Klub Dole. Do podzemia totiž mieri párty Reggae Callin’, ktorá zároveň oslavuje prvé narodeniny svojho webu.

Hlavnou hviezdou večera bude rastúca hviezda (česko)slovenského reggae Junior Smile, ktorý predstaví a zároveň pokrstí svoje debutové sólové EP Sám Sebou. Člen formácie Pull Up Unity nahral všetky skladby svojho debutu na klasické jamajské riddimy, prevažne z produkcie legendárneho Studio One.

Ďalším hosťom klubovej akcie bude pražský champion sound Forward March Posse. Táto partička za posledné obdobie vyhrala niekoľko významných soundclashov, a tak sa návštevníci môžu tešiť na pestrý set s množstvom exkluzívnych dubplates. Na mikrofóne sa predstaví aj rezident akcie Pokyman, frontman skupiny Medial Banana, ktorý odprezentuje niekoľko úplne nových skladieb, na ktorých pracuje s producentom L-tone Beats. Pokyman zahrá aj DJ set za svoj Fayah Sound. Do varu dostane fanúšikov reggae aj ďalší rezident párty Simple Sample z Ghetto Youths Sound.

Pripravený bude pravidelný polnočný Dancehall Battle, v ktorom tie najlepšie tanečníčky z publika zabojujú o vecné ceny.

Junior Smile (krst EP Sám Sebou) – naskočil na hudobný vlak netradičným spôsobom – skontaktoval ho a pod svoje krídla vzal legendárny reggae sound Royal Hi-Fi. Po úvodných oťukaniach na živých vystúpeniach sa preorientoval na česko-slovenskú scénu, začal písať texty v rodnom jazyku a v januári 2012 mu vyšiel prvý singel Párty. Postupne rozširoval svoje portfólko o spolupráce s Cocomanom, Medial Banana či Distanc. Z toho vyústil projekt Pull Up Unity, ktorý stihol už vydal album “Nás nič nezastaví”. V tomto roku upriamil Junior Smile pozornosť na svoj vlastný projekt, ktorý večer pokrstíme.

Forward March Posse (CZ) – je pražská reggae / dancehall / ska / rocksteady / dub crew, ktorá sa nechce prepadnuť do pohyblivých pieskov kopírovania, a tak stavia svoj štýl hrania na všestrannosti a momentoch prekvapenia. Za posledné obdobie vyhrali niekoľko Soundclashov, takže v Bratislave privítame naozajstný Champion Sound. Crew, ktorú tvoria Don Cosmic, Fubatan, Gary G, Far Steppa a FTSB, roztáča na žúroch jamajskú hudbu od raných ska počinov až po dnešné reggae a dancehall.

Pokyman – je spevák z kapely Medial Banana a člen Fayah Soundsystem, ktorý stojí aj za značkou tejto párty. V piatok sa po prvýkrát predstaví so svojím sólovým showcase-om a úplne novými skladbami a svojím DJ setom nás naštartuje do chillového víkendu zmesou dubu a reggae.

Simple Sample (Ghetto Youths Sound) – je jeden zo zakladateľov a organizátorov reggae a urban festivalu Uprising. Tento milovník karibských rytmov a hudby s vibráciou a dunivými basmi stojí aj za Reggae Callin‘ a tak sa večer určite necháme unášať jeho pestrými setmi, v ktorých mixuje roots, new-roots reggae, dancehall, dubstep či moombahton.

22. 5. (piatok)
Štart: 22:00 hod.
Vstup:
22:00 – 24:00 4€
24:00 – 03:00 5€
03:00 – 06:00 3€
Event: www.fb.com/events/923319561024265
Video: https://www.youtube.com/watch?v=tXQFG-d27Z4

PLAGÁT_Reggae Callin_máj 2015

Zdroj: klub Dole