Párty Reggae Callin‘ prinesie český projekt Urban Robot.

Piatok 11. decembra bude v Klube Dole patriť párty Reggae Callin‘, ktorá namieša chytľavú zmes reggae, dancehallu, dubu, funky aj hip-hopu. Fanúšikovia týchto žánrov sa môžu tešiť na koncert českého projektu Urban Robot, ktorý so svojím čerstvým debutovým albumom žne chvály. Návštevníkov čaká aj úderná formácia Bad Boyz Sound, speváčka KattyGyal Kenta a ostrieľaný rezident Simple Sample.

“Prepojením myšlienkovej hĺbky reggae, mestského hip-hopu, nálady funku, tvrdosti dubstepu a ďalších prvkov mestskej kultúry vznikla zaujímavá fúzia žánrov, ktorú sme nazvali jednoducho “Urban Reggae”. Aby sme album posunuli za hranice žánrov, skoro až na pokraj ľudských možností, pozvali sme tých najlepších vokálnych a inštrumentálnych hostí, ktorých sme dokázali v našom malom rybníčku uloviť,” hovoria Mic-key Weedsman Dreadalist a Raazyph, ktorí stoja za projektom Urban Robot. “Svojimi strofami prispeli napríklad reggae stálice Cocoman, Dr. Kary, Messenjah, pridali sa aj dve zástupkyne nežného pohlavia, menovite Annabelle a Kenta. Svojej partie zabili aj raperi Khomator a Krepi. O sladké backvokály sa postarali G* Apeels a Eldi. Školáka nám pomohol nahovoriť Raazyph-ov mladší brat, ešte len desaťročný Funkpowder. O top beatbox sa postaral úradujúci majster Republiky Cagi a remix kôstky Sm(a)rtphone pre nás pripravil veľmi nádejný producent Caloosh. Všetci odviedli neskutočný kus práce a sme im za to naozaj nesmierne vďační,” dodáva dvojica, ktorá v Klube Dole predstaví svoj rovnomenný album.

Urban-Robot

Urban Robot (CZ) – je čerstvý český projekt, ktorý tvorí reggae-dancehallový umelec Mic-key Weedsman Dreadalist a hip-hop/funkový producent Raazyph. Táto dvojica vydala pred rokom protivojnový singel Co bude dál a pre veľký úspech u poslucháčov spolupráca týchto hudobníkov pokračovala ďalej. V októbri tohto roka z nej vzišiel debutový album Urban Robot. Táto novodobá česká sociálna satira vtipne a často rýpavo poukazuje na problémy a hrozby dnešnej spoločnosti, ale hľadá na ne aj riešenie. Na párty ich podporia speváčky  Krepi a Eldii.

Bad Boyz Sound (CZ) – je štvorčlenná energická formácia, ktorú tvoria DJi a MCs Mick-key Dreadalist, Old Hunta, Derek a Hagi. V jej podaní sa môžete tešiť na reggae, dancehall, ale aj hip-hop.

KattyGyal Kenta (CZ) – je mladá speváčka z Bohumína, ktorá začínala s black music, ale nakoniec prepadla jamajskej hudbe. Vystupovala s projektom SilesiJAH All Stars, no neskôr sa vydala na sólovú dráhu, s poľským producentom Chvasciem vydala demo On the Road, nasledoval videoklip s songu Tym Rytmem a množstvo vystúpení nielen doma, ale aj na Slovensku. Momentálne pracuje na sólovom albume, z ktorého nám určite predstaví niekoľko songov.

Simple Sample (Ghetto Youths Sound) – je jeden zo zakladateľov a organizátorov reggae a urban festivalu Uprising. Tento neúnavný šíriteľ karibských rytmov nás bude večer určite unášať jeho pestrými setmi, v ktorých mixuje roots, new-roots reggae, dancehall, či moombahton.

https://www.youtube.com/watch?v=VfJCJBIHF4I

11. 12. (piatok)
Štart: 22:00 hod.

Vstup:
22:00 – 24:00 4€
24:00 – 03:00 5€
03:00 – 06:00 3€

Event: www.fb.com/events/514473475379672
Video: https://www.youtube.com/watch?v=VfJCJBIHF4I

PLAGAT_Reggae-Callin_december-2015

Zdroj: klub Dole