Výberovku a knihu skupiny Gladiator krstilo 9 detí!

Dvoj CD najväčších hitov,  spomienková kniha a torta! Tak vyzerá dokonalá oslava 20-ročného výročia na hudobnej scéne. Kapela Gladiátor si ju užila spolu s kompletnou zostavou svojich potomkov!

K výročiu si sympatickí rockeri darovali dva výnimočné  darčeky. Best of CD a knihu s unikátnymi fotografiami, ktoré slávnostne pokrstili detským šampanským. Keďže za 20 rokov sa z chalanov stali zodpovední otcovia, krstu sa ujali ich deti. Spolu sa ich nazbieralo až 9. Na pódium nabehli v špeciálnych tričkách s písmenami, ktoré spolu vytvorili nápis Gladiator!

Gladiator

„Krstiť výberový album a knihu musel niekto významný a to sú pre nás naše deti. Je to zároveň symbolické. Keď  sme zakladali kapelu, sami sme boli vlastne deťmi. Georgo mal 14 a ja 16 rokov. Odvtedy sme prešli dlhú cestu…“ vysvetľuje frontman Miko Hladký.

Na výberovku za zmestilo 20 plus 20 pesničiek a jedna úplne nová, ktorá sa volá 20 rokov. Na kompilácii nájdu fanúšikovia  šesť skladieb v angličtine.

Gladiator

„Na prvom disku sú najväčšie hity skupiny, doplnené o novinku. Druhé cédečko je tvorené piesňami, ktoré sme vybrali my ako kapela. Sú to naše srdcovky,“ ozrejmil bubeník a skladateľ Georgo Babulic. Spolu s cédečkom pokrstila nitrianska skupina aj spomienkovú knihu „20 rokov Gladiator …ako to naozaj bolo“, ktorú napísal Juraj Čurný. Práve v nej nájdu fanúšikovia momenty z histórie skupiny, ktoré stoja za povšimnutie.


„V tejto knihe sú na fotkách zachytené všetky naše spomienky, je tu celá naša história. Keď sa do nej pozrieme, tak si spomenieme aj na to, čo by sme časom určite pozabúdali…“ prezrádza Georgio Babulic.

Gladiator

Na oslavu si Gladiator vybrali príjemné prostredie kaviarne Le Bar v Eurovea. Tá priravila pre jubilantov tortu aj s 20-timi sviečkami. Tie sfúkli spolu so skupinou aj deti a potom si na nej všetci pochutili. Skupina Gladiator stihla za 20 rokov nahrať 15 albumov a na konte má okrem hitov aj množstvo cien. Patrí jej aj výnimočné historické prvenstvo: ako prvú slovenskú skupinu ju hrala hudobná stanica MTV. Svoje 20-ročné jubileum sa „gladiátori“ rozhodli osláviť veľkolepo na najväčšom turné svojej kariéry. Od 4. do 9. októbra môžu fanúšikovia oslavovať spolu s nimi na koncertoch v 6-tich slovenských mestách. Zaspievať si s oslávencami prídu aj ich kamaráti Ivan Tásler, Zuzana Smatanová či Peter Cmorík. Skutočnou lahôdkou  na turné bude zahraničný hudobný hosť – balkánska kapela Boban i Marko Markovič Orkestar!

Po dvadsiatich rokoch pôsobenia na scéne sú členovia kapely Gladiator podľa 38-ročného Mika Hladkého pripravení pokračovať v načatej ceste. „Zažili sme všetko. Úspechy, pády, radosti i starosti. Sme jedna veľká rodina. Hudba nás stále baví a ľudia nás stále ženú vpred!“

VŠETKO  NAJLEPŠIE  TOPFEST  TOUR:
4.10. 2011 – Bratislava : Hala Pasienky
5.10.2011 – Martin : Športová hala Podháj
6.10.2011 –  Nitra : Hala Klokočina
7.10.2011 – Prievidza : City Aréna
8.10.2011 – Košice : Cassosport
9.10.2011 –  Humenné : Športová hala Ultras
 
 

Glatiator Tour

Zdroj: Agentúra DUNA
Foto: Tomáš Kelement
Publikoval: Redakcia GREGI.NET