Všetci sa bojíme. Screamer Daniel Sárkány ponúka odvahu na gramofóne.

U Daniela Sárkánya je pomaly zvykom, že sa vo svojej tvorbe venuje pretváraniu zlého na dobré. Už len v posledných dvoch klipoch riešil ťažkosti s odpustením alebo zábrany pri prekonávaní prekážok. Teraz sa zameriava na boj proti strachu.

„Klavírna skladba March vznikala dlhšiu dobu a spája sa v nej viacero emócií, ktorými si človek počas života prejde. Je v nej motivácia, ale aj strach; nádej i melanchólia,“ hovorí o svojej novinke 28-ročný hudobník.

Ďalší samostatný singel, ktorý venoval tentokrát bratovi, neobsahuje vokály. Svojou dynamikou má vystriedať práve viaceré „podnebné pásma“ počas pochodu človeka za svojími túžbami. 

„Pieseň nám má pripomenút, že občas treba v živote pochodovať za tým, čo máme radi, bez ohľadu na strach, ktorý nás neraz blokuje. Všetci sa bojíme, len sa tomu treba vedieť postaviť,“ vraví s vervou.

K rôznorodému kúsku ponúka jednoduchý videoklip. Fanúšik vidí iba gramofón s krútiacim sa vinylom. Umelec chcel navodiť atmosféru pokoja pri praskajúcej platni. Klip si tak nevyžaduje pozornosť diváka, a tak sa naplno môže oddávať hudobnej atmosfére.

Daniel Sárkány vydal svoj prvý sólo singel Wish v roku 2014. Nadviazal Spomienkou za zosnulým dedkom, ale aj screamovým Lost či Welcome. Naposledy sa svojím fanúšikom pripomenul pred rokom skladbou Wild Wind, ku ktorej predstavil temný vizuál.

Zdroj: TS