Všechny barvy hudby: písničkář Xavier Rudd i hudebnice Nneka přijedou do Prahy.

Nejprve upozornění na dva přesunuté koncerty: temný anglický rapper Scarlxrd odložil své evropské turné a s ním i pražskou zastávku: ta nyní proběhne 26. června 2022 v klubu Roxy, koncert se blíží vyprodání. Až do příštího roku si budou fanoušci muset počkat též na kanadskou písničkářku Cœur De Pirate. Ta přijede do Paláce Akropolis 28. listopadu 2022.

Stylově rozmanitá a politicky angažovaná hudebnice Nneka se vrací do Prahy. Narodila se v Nigérii, ale žije v Německu, kam se ve svých devatenácti letech přestěhovala z města Warri studovat antropologii. Její hudbu ovlivňuje dědictví Fely Kutiho nebo Boba Marleyho, ale i americká urban scéna v čele s Erykah Badu. Svou hudební dráhu započala v roce 2005, když se spojila s DJem Farhotem a spolu vydali první EP The Uncomfortable Truth, na které navázali o rok později debutem Victim of Truth. Největší úspěch přišel s další deskou No Longer at Ease (2008) se singlem Heartbeat jenž bodoval i v oficiální německé hitparádě. O jeho úspěšný remix se postaraly legendy Chase & Status. Do dnešního dne vydala celkem pět alb, během karantény ale fanoušky neustále zásobovala novými skladbami.

Vstupenky (590 Kč) budou v prodeji od 1. října na webu fource.cz a portálech GoOut a Tickemaster.

Australský písničkář Xavier Rudd chystá na příští rok vydání svého desátého studiového alba. Na něj láká i novým singlem We Deserve to Dream, po kterém pojmenoval i celou tour, v rámci níž se vrací i do Prahy. „Minulý rok byl pro nás náročnější, než si vůbec zasloužíme. Přesto bychom se neměli vzdávat našich velkých snů. Mám pocit, že se obloha znovu vyjasňuje a lidé začínají přicházet na veselejší myšlenky. Chtěl bych být u toho, a proto vydávám nové album, doufám, že se společné potkáme na místech, kde ze sebe setřeseme všechno zlé. Tohle turné bude už proto velmi speciální,“ prozradil Rudd.  

Vstupenky (590 Kč) budou v prodeji od 1. října na webu fource.cz a portálech GoOut a Tickemaster.

Zdroj TS