Votvírák 2012 otvoril letnú festivalovú sezónu!

Festival Votvírák otevřel o víkendu 15. – 17. června festivalovou sezonu roku 2012. Nabitý line-up přilákal na 50 tisíc hudebních fanouškù. Účastníci se mohli tìšit nejen z kvalitního hudebního programu i výkonù interpretù, ale také ze slunečného počasí, které festival témìř po celou dobu doprovázelo, přišlo však i malé dešťové překvapení. 


IMG_0400.jpg


Čest zahájit festival získala kapela Na3je, která se do svých instrumentù opřela v pátek ve 14 hodin. Postupnì se o perfektní páteční rozjezd postarali další vynikající muzikanti české i slovenské hudební scény. Jedinečné završení pátečního večera přišlo se skupinou Clou. Skvìlou atmosféru přinesly kapely jako Imodium, Mňága a Žďorp, Mig 21, Mandrage, UDG či Václav Neckář se skupinou Bacily na CENTRAL STAGE.
IMG_8360.jpg
Na ROCK STAGE nabìhly rockové legendy jako Arakain, Škwor, Harlej, ale i hlavní hřeb večera slovenští Desmod. A mnoho dalších. Proudící davy fanouškù byly dùkazem výborné volby hudebního programu. Tisícovky vytrvalcù pak do rána hostila non-stop zóna festivalu včetnì párty stanu Rádia Hey.
IMG_8558.jpg
Druhý den, sobotní, se nesl v tropických teplotách a o zábavu mìli postaráno jak hasiči, kteří kropili rozpařené návštìvníky, tak i záchranáři, v jejichž rukách se ocitli unavení a vyčerpaní fanoušci. Pro hudební fajnšmekry byla připravena další báječná hudební dávka. Na CENTRAL STAGE to roztočili například Skyline. Následovaly kapely Airfare, Olympic, Chinaski, Charlie Straight, kteří se postarali o značné hudební potìšení. Na podiu HIP HOP STAGE zarepoval například Lipo, Strapo spolu s DJ Spinhandz či DJ Miko. Pop-punková atmosféra přišla s kapelou Rybičky 48, kterou poté vystřídal punk-rockový styl skupin Iné Kafe a Visací Zámek na ROCK STAGE. 
IMG_9151.jpg
Festival nachystal i celou škálu dalších hudebníkù. Zatímco rychlá dešťová přeháňka při vystoupení kapely Olympic od stage odehnala do přilehlých stánkù či výčepních stanù pouze minimum lidí, popùlnoční hrozba prudkého vìtru charakteru vichřice smìřujícího do prostoru letištì urychlila závìr celého festivalu Votvírák 2012. 
Vìříme, že všichni byli spokojení, odnesli si neuvìřitelné hudební zážitky a tìší se spolu s námi na další ročník, ve kterém přineseme nová překvapení.


Zdroj: Votvírák
Publikoval: Redakcia GREGI.NET