3bodky – neformálna konferencia o slovenskom jazyku.

18. mája sa bude univerzitnom meste Nitra konať jednodňová neformálna konferencia o slovenskom jazyku – 3bodky. Konferencia je určená pre učiteľov slovenčíny, žurnalistov, editorov, blogerov, copywriterov, ale aj pre všetkých, ktorí sa chcú slovenčine venovať. Skrátka konferencia pre všetkých, ktorí majú radi slovenčinu a okrem nej chcú spoznať ľudí s podobnými záujmami.

Dôvody prečo by ste mali na 3bodky prísť.

Kvalitní prednášajúci→ Vybrali sme uznávaných odborníkov z praxe v každej oblasti sLOVEnčiny, ktorá bude na 3bodkách zastúpená. Prednášajúci sú skúsení prezentátori a prirodzene inšpirujú ľudí okolo seba, aby sa stali podobne zapálenými pre prácu so sLOVEnčinou a jazykom všeobecne.

Zaujímaví ľudia → Účastníkmi konferencie budú najmä profesionálni sLOVEnčinári, ale aj študenti sLOVEnčinárskych odborov. Dúfame, že 3bodky prinesú aj nové interakcie medzi účastníkmi, ktorí budú naladení na spoločnú sLOVEnčinársku vlnu. Aj mimo internetu.

Pútavé prednášky → Dopoludňajší blok bude zameraný na jednotlivé prednášky z rozličných oblastí sLOVEnčiny. V spolupráci s prednášajúcimi sa snažíme o to, aby boli originálne, prínosné a inšpiratívne nie len pre účastníkov z konkrétnej jazykovej oblasti, ale pre všetkých sLOVEnčinárov.

Diskusie s prednášajúcimi → Popoludňajší blok bude vyplnený workshopmi v menších skupinách. Chceme, aby účastníci 3bodiek mali možnosť zapojiť sa do rozhovoru s prednášajúcim z oblastí, ktoré ich najviac zaujímajú. Dozviete sa ako kreatívne vyučovať sLOVEnčinu, aké sú nové trendy v preklade, ale aj to, ako tvoriť reklamné texty.

Čo zaujímavé sa bude na tejto konferencii diať?

V dopoludňajších hodinách odznejú prednášky od tých najlepších z každej oblasti, ktorá sa slovenčinou zaoberá alebo ju vo svojej práci používa. Na každú prednášku bude vyhradený čas 25 minút.

Po prestávke na obed budú nasledovať workshopy, ktoré by mali nadväzovať na vypočuté prednášky, ale zároveň uviesť účastníkov priamo do praxe.

3bodky budú mať miesto asi pre 80 účastníkov, takže ak vás slovenčina zaujíma alebo ju dokonca využívate vo svojej práci neváhajte a registrujte sa na túto zaujímavú konferenciu čím skôr.

Ceny vstupeniek:
študenti: 9,90 €
pracujúci: 14, 90 €

Viac informácií o konferencii 3bodky nájdete na stránke 3bodky.milujemeslovencinu.sk alebo na Facebooku.

Zdroj: Martin Gregor, 3bodky