Vokálny highlight roka. ‚Songs We Know‘ v Bratislave.

V Mestskom Divadle P. O. Hviezdoslava v Bratislave sa v júni odohrá koncert, ktorý by sme už teraz mohli označiť za jazzovú vokálnu udalosť roka. Dvojica Lash&Grey vystúpi s Danom Bártom a Robertom Balzarom v rámci nového spoločného projektu ‚Songs We Know‘, ktorý bude mať svoju premiéru 11. júna.

Dan Bárta, ako jedenásťnásobný držiteľ Ceny Anděl v kategórii spevák roka, či spevák štvrťstoročia a Kristína Mihaľová, finalistka najprestížnejšej jazzovej vokálnej súťaže na svete – Sarah Vaughan Jazz Vocal Competition 2022, patria určite medzi to najlepšie, čo na domácej scéne máme. Obaja speváci svojou tvorbou a vystupovaním neustále dvíhajú laťky a teraz sa rozhodli vystúpiť počas jedného večera  v doprovode Roberta Balzara a Jakuba Šedivého.

Lash&Grey sa za svoje krátke pôsobenie na scéne už stihli predstaviť na svetoznámych pódiách ako Carnegie Hall v New Yorku, Empoli Jazz Festival v Taliansku, vo viedenskom Porgy&Bess, francúzskej ARTE TV, na festivaloch v Mexico City, Guadalajare a jazzových pódiách vo väčšine európskych krajín. V minulom roku dvojica odohrala koncerty v 11 krajinách a  má na svojom konte tiež viaceré domáce ocenenia ako Cenu Anděl za najlepší slovenský album, Radio_Head Awards za najlepší debutový album, či skladbu roka.

Spolupráca Dana Bártu s Robertom Balzarom, patrí medzi najstabilnejšie na poli domácej scény. Už 27 rokov spolu pôsobia v skupine J.A.R., od roku 2000 v projekte Illustratosphere,  v ktorom majú na spoločnom konte 6 albumov a v roku 2010 spolu tiež nahrali album THEYORIES v rámci projektu Robert Balzar trio s Danem Bártou. V spojení so slovenskou dvojicou Lash&Grey, v koncertnej atmosfére divadelnej scény, sa diváci môžu pripraviť na neopakovateľný hudobný večer.

Koncert sa organizuje v spolupráci s City Sounds Festivalom. Festival z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Vstupenky sú už teraz dostupné v sieti Ticketportal.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1146548743146747/?active_tab=discussion
Lash&Grey – Come And Get It (Official Music Video) – https://youtu.be/x4ZVZ6iuUTM
Dan Bárta & Robert Balzar Trio: Last Chance Lost – https://www.youtube.com/watch?v=vsfGxvlBrbA&t=50s
Predpredaj vstupeniek: https://www.ticketportal.sk/songsweknow

TS