Voices Live 25: Skupina Diego so záhadným spevákom!

Októbrová kolekcia novej hudby, literatúry, rozhovorov a krátkych filmov z produkcie Voices sa opäť niesla v príjemnej a podnetnej atmosfére. Multižánrový večer Voices Live 25 sa uskutočnil 13. októbra 2011 v divadle Heineken Tower Stage v Bratislave. Dvojhodinový program opäť zostavili a pripravili hostitelia večera Andrea Gajdošová a Ivan Ježík z Neziskovej organizácie Voices s tímom spolupracovníkov a priaznivcov.

V programe vystúpila bratislavská gitarová skupina Diego, ktorá chorobou spôsobenú neúčasť speváka Ľuboša Kukliša vyriešila originálnym spôsobom.

                        

„Hralo sa nám výborne, najviac si pochvaľoval samozrejme Lubo, cítil sa vraj tak nejako transcendentálne, akoby znovuzrodený… Príjemne som bol prekvapený publikom, počul som aj o viacerých predchádzajúcich akciách, že bola plná sála, takže to Voices robia akiste dobre a zaujímavo. Kniha do ucha a Boris boli inšpiratívni, ovce a nástrahy internetu mi umožnili ochutnať skvelé občerstvenie, ktoré je pravidelnou súčasťou Voices v predajni lístkov, Daťáci to dali hezky vod podlahy, čiže všeličo z čoho sa dá vybrať a to mám rád… Veľmi sa mi páčila scéna a napokon úplne špeciálne – moderátori☺,“ povedal Martin Stempel zo skupiny Diego.
Druhým hudobným hosťom bola kapela Datasystem. Okrem živého vystúpenia sa hudobníci objavili aj v premiére krátkeho filmu Voices zo série Hudobné úlety.

                        

Tému bezpečnosti detí na internete a jeho zodpovedného používania hostitelia otvorili novým filmom zo série Nápad sa ráta o animovanom seriáli Ovce.sk. Následne členka odborného tímu spolupracujúca na príprave seriálu, detská psychologička Katarína Trlicová, hovorila, akým hrozbám deti pri používaní internetu a nových technológií čelia a ako im dospelí môžu pomôcť hrozby eliminovať.

                        

V literárnom bloku organizátori predstavili vydavateľstvo Kniha do ucha s jeho riaditeľom Ľubošom Houškom a ukážku z audioknihy Apáka a mamáka v podaní Borisa Farkaša.

                        

O svojej tvorbe, cestovaní a inšpiráciách pútavo porozprával fotograf Boris Németh, ktorý sa zaoberá prevažne dokumentárnou a reportážnou fotografiou.

                        

Danka Žilinčíková, koordinátorka Centra Návrat a tiež Centra pomoci rodine Bazalka sa rozhodla napísať knihu pre tínedžerov v pestúnskych a adoptívnych rodinách a na spoluprácu si prizvala práve mladých ľudí, ktorí v náhradných rodinách vyrastali. Na Voices Live 25 knihu s názvom Vieš kto si? …veľmi dôležitá osoba predstavila v krátkom rozhovore, v ktorom ju sprevádzala mladá spoluautorka Zuzka Macsová.

                        

„Teším sa, že kniha bola prvýkrát na Slovensku prezentovaná tak veľkolepo. Bola som nadšená z atmosféry podujatia, z kombinácie dobrej muziky a zaujímavých rozhovorov, z fotografií i Knihy do ucha. Návrat je organizácia, ktorá je na Slovensku už viac než 15 rokov a stále hovorí rôznymi spôsobmi o tom istom – že pre dieťa je životne dôležitý vzťah – a táto téma sa týka každého, pretože každý sme boli deťmi, alebo potenciálne budeme rodičmi. Čím viac ľudí na Slovensku vie, kde je možné dostať pomoc a podporu v prípade pestúnstva či adopcií, tým viac je možné, že tá informácia príde k tým, ktorí ju potrebujú a tým sa snáď aj táto téma stane bežnejšou. No a na Voices Live boli ľudia, ktorí sú podľa mňa vnímaví aj k iným ako mainstreamovým témam,“ povedala Danka Žilinčíková.

Záznam z celého podujatia je k dispozícii na www.metoo.sk/voicestv.

Po programe návštevníkov už tradične potešili chutné špeciality Chránenej kaviarne Medzi nami vytvárajúcej pracovné príležitosti pre ľudí s duševnými poruchami a tiež pekné handmade vecičky od dizajnérov, šperkárov a výtvarníkov združených na portáli sashe.sk. Pódium a scénu doladili originálny kartónový nábytok a eko doplnky z portálu Greenoffice.sk a výtvarné kulisy, ktoré navrhla a vyrobila mladá dizajnérka Katarína Cermanová.

Voices Live 25 sa uskutoční vo štvrtok 13. októbra 2011 od 19:00 do 21:00 hod. v divadle Heineken Tower Stage (Tower 115) na Pribinovej 25 v Bratislave. Priamy prenos a záznam sledujte aj na www.metoo.sk/voicestv.

Viac na www.voices.sk/Voices_Live_25, predpredaj vstupeniek v cene 5 € v sieti Ticketportal.

Voices Live 25

Zdroj: Voices
Publikoval: Redakcia GREGI.NET