Februárovou lajfkou oslávi Voices 5 rokov!

Stroon, Kasioboy, Longital, Kaspian, Michal Kaščák, Koloman K. Bagala a 5 rokov Voices. To je program dvadsiateho ôsmeho pokračovania série  multižánrových podujatí Voices Live,  ktoré sa uskutoční 28. februára o 19.00  v bratislavskom divadle Heineken Tower  Stage.  Popri oslave dosiahnutých výsledkov sa bude  hovoriť o aktuálnych projektoch a budúcnosti organizácie.

Voices si za 5 rokov získala svoje miesto medzi neziskovými organizáciami a známa je aj širšej komunite. Slobodné rozmýšľanie, tvorivosť a dobroprajnosť na Slovensku tím Voices od roku 2008 podporil:
· nakrútením 160 krátkych filmov o neziskových projektoch a nemainstreamovej hudbe,
· zorganizovaním vyše 90 seminárov pre zástupcov z viac ako 200 neziskových organizácií,
· usporiadaním 27 kultúrnych podujatí Voices Live v Bratislave, Ţiline a Košiciach,
· prípravou neformálnej celoslovenskej konferencie Jump 2012,
· slovenským prekladom a distribúciou knihy Sarah Durham Rozvoj značky neziskovej organizácie.

„V živote je toho našťastie omnoho viac, ako ukazujú hlavné správy v televízii či príspevky politikov v parlamente. Veľa ľudí robí užitočné a poctivé veci. Nám sú sympatickí tí, ktorí hľadajú vlastnú cestu, nepodliehajú móde a túţbe po popularite. Pred piatimi rokmi sme sa rozhodli niečím prispieť aj my. Či sa nám to podarilo, musia posúdiť iní. Krajšiu oslavu, ako stretnúť priateľov na lajfke, si neviem predstaviť,“ hovorí Ivan Jeţík, riaditeľ Neziskovej organizácie Voices. Program februárovej lajfky budú moderovať Andrea Gajdošová a Ivan Jeţík. Diváci sa môţu tešiť na niekoľko záţitkov:
· Michala Kaščáka a vôbec prvý film z produkcie Voices,
· vesmírom inšpirovaný projekt Kasioboy,
· zvukových cestovateľov Longital,
· všestranného hudobného experimentátora Stroona,
· vydavateľa dobrých kníh Kolomana K. Bagalu,
· Zuzku Milatovú z petrţalskej nízkoprahovej organizácie Kaspian.

Pódium doladí kartónový nábytok z Greenoffice.sk. Po programe bude pre návštevníkov pripravené občerstvenie od Občianskeho zdruţenia Ţiva (nástupca Chránenej kaviarne Medzi nami), handmade výrobky od dizajnérov zdruţených na portáli SAShE.sk a výber zaujímavých kníh z vydavateľstva KK Bagala. Voices Live 28 bude vo štvrtok 28. februára 2013 od 19:00 do 21:00 hod. v divadle Heineken Tower Stage (Tower 115)   na   Pribinovej   25   v   Bratislave.   Priamy   prenos   a záznam   bude   moţné    sledovať   na www.metoo.sk/voicestv.

Hlavným partnerom podujatia je Nadácia Orange. Podujatie podporili partneri Heineken Tower Stage, SAShE.sk a Greenoffice.sk a mediálni partneri Rádio_FM a MeToo. Viac na www.voices.sk/voices_live_28. Predpredaj vstupeniek v cene 5 € v sieti Ticketportal.

Zdroj: Voices