Voices Live 25: Diego unplugged a Boris Farkaš v audioknihe!

Októbrová kolekcia novej hudby, literatúry, fotografie, animovaného seriálu a krátkych filmov z produkcie Voices sa blíži. Gitarová skupina Diego na nej prvýkrát vymení elektrické gitary za akustické a zahrá svoje skladby unplugged. Druhým hudobným hosťom bude kapela Datasystem. Okrem živého vystúpenia sa hudobníci objavia aj na plátne v premiére krátkeho filmu, ktorý nakrútila Voices.

Literárny blok predstaví vydavateľstvo Kniha do ucha a audioknihu v podaní Borisa Farkaša. O svojej tvorbe porozpráva aj fotograf Boris Németh. Návštevníci uvidia krátky film o animovanom seriáli Ovce.sk o bezpečnosti detí na internete. Rovnako sa dozvedia prvé informácie o pripravovanej knihe detí z náhradných rodín. Októbrová Voices Live 25 sa uskutoční vo štvrtok 13. 10. 2011 o 19:00 hod. v divadle Heineken Tower Stage v Bratislave.

Multižánrový večer Voices Live 25 prinesie dve slovenské hudobné skupiny, ktoré spája spoločná minulosť v kapele Le Payaco. V špeciálnej akustickej podobe sa prvýkrát vo svojej kariére predstaví kapela Diego. Tá doteraz vydala dva štúdiové albumy a jej zakladajúcim členom je pajácovský basgitarista Martin Stempel. V triu Datasystem vymenil Juraj Vitéz, ďalší člen Le Payaco, bicie za gitaru a za bubny posadil známeho výtvarníka Viktora Freša zatiaľ čo basgitaru do ruky dostal Peter Sedláčik. Kapela sa najprv objaví na plátne v novej časti videosérie Hudobné úlety a následne odohrá dve pesničky zo svojho eponymného debutového albumu.

Voices Live

Voices tiež premietne svoj nový film zo série Nápad sa ráta o bezpečnosti detí na internete a animovanom seriáli Ovce.sk. O téme bezpečnosti detí na internete, ku ktorej sa seriál viaže, porozpráva psychologička Katarína Trlicová. Vizuálne umenie bude na októbrovej lajfke reprezentovať dokumentárny a reportážny fotograf Boris Németh, finalista súťaže Foto roka 2011 a držiteľ ocenenia Czech Press Photo.

Známeho herca Borisa Farkaša návštevníci spoznajú prostredníctvom rozhovoru a krátkej ukážky z audioknihy Apáka a mamáka od Kolomana Kocúra, ktorá vyšla vo vydavateľstve Kniha do ucha. O vydavateľstve povie viac jeho riaditeľ Ľuboš Houška.

Večer plný zážitkov doplní Dana Žilinčíková z Občianskeho združenia Návrat, ktorá priblíži vznik pripravovanej knihy určenej deťom a dospievajúcim v pestúnskych a adoptívnych rodinách. Ide o spoločné dielo mladých dospelých a dospievajúcich z náhradných rodín a profesionálov pôsobiacich v oblasti služieb pre náhradné rodiny.

Po programe budú pre návštevníkov tradične pripravené chutné špeciality z Chránenej kaviarne Medzi nami vytvárajúcej pracovné príležitosti pre ľudí s duševnými poruchami. Zároveň aj handmade vecičky od dizajnérov združených na portáli SAShE.sk. Pódium a scénu doladí kartónový nábytok a eko doplnky z portálu Greenoffice.sk a výtvarné doplnky mladej dizajnérky Kataríny Cermanovej.

Voices Live 25 sa uskutoční vo štvrtok 13. októbra 2011 od 19:00 do 21:00 hod. v divadle Heineken Tower Stage (Tower 115) na Pribinovej 25 v Bratislave. Priamy prenos a záznam sledujte aj na www.metoo.sk/voicestv.

Viac na www.voices.sk/Voices_Live_25, predpredaj vstupeniek v cene 5 € v sieti Ticketportal.

Voices Live 25

Zdroj: Voices
Publikoval: Redakcia GREGI.NET